БЕЗПЛАТЕН ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

От тук може да се абонирате за нашия нюзлетър, и да получаване информация за новите оферти и дестинации в нашия сайт!

Име:
Фамилия:
Частно лице
Тур-агент
Вашия е-майл:
Записвайки се, се съгласявам с политиката за Поверителност по отношение на личните данни на Глоб трейд ЕООД съгласно GDPR.
 
×

Почивки

Кипър

Известен като островът на любовта, Кипър - родното място на гръцката богиня на любовта Афродита, е идеалната дестинация за меден месец или просто за една слънчева седмица релакс /със своите 340 слънчеви дни/. Романтичната тема се утвърждава и от Клеопатра и Марк Антоний- след сватбата им, в знак на нестихващата си любов, Антоний подарява на египетската царица островът, който според него отразява най-добре нейната божествена красота.


Но освен романтика и захаросана атмосфера, подходяща за сватбената индустрия, Кипър предлага богата история и културно наследство. В Кипър са открити находки от неолита ( 7000-3800 г. преди Христа). Едни от първите заселници на острова са микенците и финикийците (1050-600 г. преди Христа), а по-късно там се заселват и асирийците, египтяните и персите (700-475 г. преди Христа). Гърците са последните, които се установяват там. През Средновековието в Кипър се утвърждават кръстоносците, които го завземат начело с Ричард Лъвското сърце. А до 1960 година островът е колония на Великобритания / което обуславя и обратната посока на движение, както и използването на трифазови контакти с 240 V/ , след което получава независимост.
 
Така Кипър се превръща в неописуема и неповторима смесица от множество влияния и култури, митове и реалност, която го прави изключително богато и страстно преживяване за всеки посетител на острова.

10 намерени, страница 1 от общо 1  1 

Посетете ни във facebook
Сайт за продукти от интериорния текстил
Сайт за комиски и играчки
Онлайн магазин за детски играчки