БЕЗПЛАТЕН ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

От тук може да се абонирате за нашия нюзлетър, и да получаване информация за новите оферти и дестинации в нашия сайт!

Име:
Фамилия:
Частно лице
Тур-агент
Вашия е-майл:
Записвайки се, се съгласявам с политиката за Поверителност по отношение на личните данни на Глоб трейд ЕООД съгласно GDPR.
 
×

Почивки

Мавриций

Република Мавриций е островна държава в югозападния Индийски океан, част от Маскаренските острови заедно с братския си остров – близнак Реюниън. Освен остров Мавриций, младата република ( Независимост през 1968 г.) включва островите Св. Брендън, Родригес и Агалега. Мавриций е открит през 1507г. от португалските мореплаватели, като никога преди това не е бил населяван от хора (или поне не е известно). След многократно сменяне на владението му, Мавриций става културна рожба - си на евромбиоза на европейския колониализъм с разнообразно културно влияние (португалско, холандско, френско, британско), екзотична мозайка от индийски, африкански, европейски и китайски традиции.
Официалните езици са два - английски и френски. Най-разпространен е английският, догонван от френски, маврициански креолски, бихари, хинди, тамилски. Основните религии са индуизъм (над 55% от населението, което е в резултат на доминиращото индомаврицианско население, потомци на индийските наемни работници, докарвани насила на островите през XIX в.), християнство (католици), ислям (сунити).
Благодарение на далновидната местна политика за консервация и екотуризъм  (за съжаление след изчезването на гигантски нелетящ гълъб – Додо, символ на Мавриций), този малък остров - точка сред океана, остава и до днес далече от цивилизацията и съвсем близо до първообраза си. Цялата островна група е с вулканичен произход като най-разнообразен е релефът на Мавриций. Южната му част е планинска, с най-висок връх Питон (826 m),  централната -  платовидна, а северната е крайбрежна низина. Крайбрежието му е опасано от прекрасни плажове със захарно- бял пясък, а островът изгражда сполучливо реномето на курорт с луксозни хотели с големи басейни, сливащи се с хоризонта, спа процедури и изискано обслужване. 
Мавриций ще ви очарова със своята непреднамереност, ще ви плени с красивите пейзажи и безконечни плажове, ще ви спечели с непосредствената доброта на своите обитатели. Не случайно Марк Твен пише пише за острова: „Раят е изкопиран от Мавриций“.


2 намерени, страница 1 от общо 1  1 

Created by 123.bg