БЕЗПЛАТЕН ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

От тук може да се абонирате за нашия нюзлетър, и да получаване информация за новите оферти и дестинации в нашия сайт!

Име:
Фамилия:
Частно лице
Тур-агент
Вашия е-майл:
Записвайки се, се съгласявам с политиката за Поверителност по отношение на личните данни на Глоб трейд ЕООД съгласно GDPR.
 
×

Почивки

Занзибар


Занзибар е райско кътче от земята, на няколко хвърлея източно от Танзания (32 км), сред тюркоазените води на третия по големина океан – Индийския. Бели плажове с фин пясък като пудра захар, кристално чисти води, често с температурата на човешкото тяло, коралови рифове и големи червени морски звезди – идеалното място за бягство далеч от цивилизацията.
Опасан с едни от най-хубавите коралови плажове на Африка, Занзибар (Унгуджа) е основния остров на архипелага. В центъра му е Каменния Град с неговата богата истори я, множество пазари, пъстри магазинчета и колониални постройки. Тук е и родното място на великия Фреди Меркюри.
В северната част на острова са районите Унгуджа, Нунгви и Кендова – туристическия център на Занзибар. Тук са луксозните хотели, ресторанти и баровете за веселба до зори и партита на лунна светлина. Източното крайбрежие е приютило на юг, традиционното селище Джамбиани и парти и сърф центъра Паже. Матемве също е тук - мястото, където местните добиват водорасли и откъдето отплават лодките „дау” с водолазите за кораловия риф Мнемба. В морето пред Кизимкази пък си играят делфини, а ята светещи през нощта риби плават сред кораловите градини на остров Чумбе. Малко по-нагоре откъм изтока е Уроа - голямо селище известно с красивия некомерсиализиран и като че ли безкраен тропически плаж.
Това е фактологията. А иначе ..
Карамфил и канела, тропическа топлина, романтични изгреви и драматични залези,  галещ бриз и пъстри лодки доу .. и много усмихнати добронамерени очи - това е Занзибар! И POLE POLE разбира се – това е Занзибар!

8 намерени, страница 1 от общо 1  1 

Посетете ни във facebook
Сайт за продукти от интериорния текстил
Сайт за комиски и играчки
Онлайн магазин за детски играчки