БЕЗПЛАТЕН ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

От тук може да се абонирате за нашия нюзлетър, и да получаване информация за новите оферти и дестинации в нашия сайт!

Име:
Фамилия:
Частно лице
Тур-агент
Вашия е-майл:
Записвайки се, се съгласявам с политиката за Поверителност по отношение на личните данни на Глоб трейд ЕООД съгласно GDPR.
 
×

Екскурзии

Исландия

Приоритетна оферта

Околовръстният път на Исландия - сага за лава, лед и сияние, 16.09-24.09.23г. 

Бутикова група 8 човека с водач на български език.
9 дни, 7 нощувки със закуски и богата туристическа програма.

цена от: Stop Sales

Дати: 16.09-24.09.2023г. 

 

Няма места.

 

 

Приветлива, макар сурова и студена, но приласкаваща - просто Исландия! Един сюрреалистичен приказен сюжет, изпълнен с много добронамерени герои, при това не само елфи, а и обикновени хора.

Исландия е най-големия вулканичен остров и е мека на офроуд преживяванията. Казват : ако не ви харесва времето в Исландия, изчакайте 5 минути и ще ви харесва още по-малко  wink ДА! Времето е променливо, за разлика от устоите на местните, независими и достойни хора. Исландия е толкова различна от познатата ни съвременна цивилизация, че сякаш е от друга планета. В Исландия дори и конете не са обикновени коне, а се различават от познатите ни с обичайните четири хода с още един пети ход - бърз, но мек и плавен.

Исландия е най старата демокрация в света и въпреки че няма собствени въоръжени сили е и най-сигурната страна в света. В Исландия няма комари, но има тролове и елфи .. и има и служба за сигурността на елфите. Исландците се водят за най-щастливите хора в света, а столицата им Рейкиявик - за най-чистата столица на света. Бирата им е най-скъпата в света, а водата им е нехлорирана и естествено най- чистата в света. Обръщат се един към друг по малко име и нямат фамилни имена. Исландците откриват Гренландия и й дават поетично име, за да привлекат повече хора на този неприветлив остров ( за разлика от самата Исландия /Iceland/ , която е живописно зелена). Исландците откриват и северна Америка, 5 века преди Колумб, но се отказват да я заселват. И защо им е - имат си божествено късче земя, достатъчно голямо и за сегашните триста и няколко хиляди души, и достатъчно привлекателно, че на дневен ред да е наболяла темата за опазването й от нарастващия брой туристи. Загребете шепа от тази непоквареност, докато още може, защото исландците са народ решителен!

 

 

Програма 

 

Ден 1, 16.09.23 – Отпътуване София - Рейкявик

Явяване на летище София, Терминал 2  за отпътуване с редовен полет на Lufthansa / Austrian. Прекачване във Виена /Франкфурт ( без получаване на багаж). Отпътуване за Рейкявик. Пристигане в Рейкявик в 23:20. Посрещане от водача, на бълфарски език. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел от вида CenterHotel 3* или Fosshotel  3*. Нощувка.

 

Ден 2, 17.09.23 -  Западна Исландия със Снайфелснес

Snæfellsness - Хелнар, Артнарстапи, Снайфелсйокул,Киркюфел, Дюпалонсандур, 440 км. 

След закуска се отправяме към полуострова,  който е може би най-магичният полуостров на Исландия. Най – голямата забележителност на полуостров Снайфелснес е ледникът Snæfellsjökull, който е спящ стратовулкан, висок 1446м, с 200м дълбок кратер. Има много интересни истории, свързани с ледника и се смята, че е мястото за среща на извънземни. Някои хора вярват, че това е една от седемте чакри (енергийни центъра) на Света. Първата ни спирка е ждрелото Rauðfeldsgjá - изключително красиво място, което е свързано с трагична семейна история, описана в сагите. При желание, следващата ни спирка може да бъде пещерата Vatnshellir. Това е и най-достъпната пещера в Исландия. Пещерата представлява 200-метрова лавна тръба.

(Входа се заплаща допълнително. Може да се направи резервация на място. 4500 исл.крони или около 30 евро).

Спирка за обяд в Артнарстапи. След това се отправяме към Хелнар - малък залив, който няма начин да не ви накара да затаите дъх. Красивите скални образувания долу до морето и стърчаща скала са като оживели от приказка. След кратка почивка се отправяме към един от най-интересните плажове на Исландия. Целият плаж е направен от малки черни гладки камъчета, наречени перлите на Djúpalón. Последната ни спирка днес, ще бъде Sönghellir - Пеещата пещера, която се намира в подножието на вулкана и е позната с изключителната си акустиката. 

Продължаваме на Север. Нощувка някъде около Búðardalur / Hvammstangi / Laugarbakki в хотел от вида на Hótel Hvítserkur 3*.

 

 

Ден 3, 18.09.23 - Северна Исландия

Посещение на фермата - музей Гламбаер, Акурейри, езерото Миват, геотермален район Кверир и релакс в естествения басейн на Миват, 310 км.

След закуска – отпътуване за фермата и музей Glaumbaer. Тази перфектно запазена ферма се състои от 13 сгради и предлага рядка представа за начина, по който исландците са живели в миналото. Сградите датират от 1750 г. и 1879 г. Самото място датира от заселването на Исландия през 9 век. 

По обед ще пристигнем в Акурейри. Кратка почивка за обяд. След това ще се отправим към Геотермалната зона Hverir известна с димящите си  фумароли, съскащи парни отвори и бълбукащи кални басейни. Ще бъдете изумени от цветовете на серните кристали в напукания терен.Следващият участък от маршрута на околовръстния път на Исландия ще ви отведе около езерото Myvatn, което е плитко езеро, разположено сред уникален вулканичен пейзаж. Тук гнездят много различни видове птици. Самото езеро е създадено преди около 2300 години от вулканично изригване. Една от атракциите тук са природните бани Myvatn. Често се смятат за по-добра алтернатива на Синята лагуна в Рейкявик. Точно тук идва време за заслужена почивка. Ще се отпуснем и релаксираме, за да се заредим с енергия за следващите дни. Нощувка в района на Миват от вида на Eldá Guesthouse 3*. 

 

 

Ден 4, 19.09.23, - Още малко от чудесата на северна Исландия и източните фьорди

 Димуборгир, Грьотагя-пещера с геотермлно езеро, вулканичния кратер Крафла, Детифос, Егилстадир.

След закуска ще отдадем необходимото внимание на още няколко забележителности в района на Миват. Ще се отправим към малка вулканична пещера Grjotagja, с невероятен горещ басейн в синьо. Струва си да спре и да се види набързо. Температурата на водата обаче е нестабилна и посетителите нямат право да влизат в горещия басейн. След това се отправяме към  Dimmuborgir или Тъмните замъци, което представлява поле от лава, напомняща за срутени замъци. Тези образувания са се оформили, когато течаща лава се събира над езерото. Следва вулканичната калдера Крафла - голяма вулканична област, широка около 10 км и дълга 90 км. Намира се на Средноатлантическия хребет и е една от най-активните вулканични зони в Исландия. От 1977 г. районът Крафла е източник на геотермална енергия, използвана от електроцентрала с мощност 60 MWe. А сега се подгответе да се срещнете с водопада Детифос, най-мощният и обемен водопад в Исландия! Водната каскада се спуска от 45 метра надолу и е широка 100 метра. Често се нарича Звярът, тъй като има среден воден поток от 193 куб.м. в секунда. Dettifoss се захранва от ледниковата река Jokulsa , която води началото си от ледника Vatnajokull. Продължаваме на югоизток към Егилстадир за кратка почивка и продължаваме на юг.

Нощувка в района на Егилстадир в хотел 3*.

 

 

Ден 5, 20.09.23, Източните фйорди и Ватнайокул.

Хоф, Ледената лагуна, диамантения плаж, Национален парк Скафтафел и Черният водопад,  400 км.

След закуска се отправяме към перлата в короната на исландската природа - Ледената лагуна Jökulsárlón, която граничи с националния парк Vatnajökull в югоизточна Исландия. Неподвижните сини води на лагуната са осеяни с айсберги от топящия се ледник. През зимата пълната с риба лагуна е домакин на стотици тюлени. Ще имаме възможност за разходка с амфибия сред айсбергите на лагуната- срещу допълнително заплащане и предварителна резервация ( 6300 исл.крони или около 44 евро). Няма как да пропуснем и т.нар. диамантен плаж. Този черен плаж е покрит с блестящи парчета лед, които изплуват от лагуната. След лагуната продъжаваме на запад и ако времето позволява, ще спрем в национален парк Скафтафел и ще се изкачим до още един красив водопад- Черният водопад.

Нощувка в района на Киркюбаярклостур в хотел 3*. 

 

Ден 6, 21.09.23, Природните красоти на Южна Исландия

Вик, Рейнисфяра, Дирхолей, Солхеймасандур,Скогарфос и Селяландсфос и пещерите на Хетла, 200 км.

 

Днешният ден ще бъде посветен на черни плажове, водопади и….скритите хора. Първата ни спирка е Рейнисфяра - черният плаж, който е обявен за един от най-красивите нетропически плажове в света. Рейнисфяра омагьосва не само с невероятните скални образувания и базалтови колони, но и с общата си атмосфера на сцена от филм за приказни същества, феи и духове.Само след един завой идва ред на така популярната скална арка Dyrholaey, откъдето се открива зашеметяваща гледка към черния плаж и колоните от черна лава Reynisdrangar. Скалите тук са дом на много морски птици. По желание можем да спрем на един ледников плаж и да вземем шатъла за да се разходим около останкте на отдавна катастрофирал самолет, оставен в ръцете на природата. И днес имаме водопад, при това цели два. Това са Скогарфос и Селяландсфос.Скогарфос е един от големите водопади в Исландия с ширина 25 метра и водна каскада от 60 метра. Той е популярна спирка за наблюдения на единични или двойни дъги в слънчеви дни, а благодарение на стълбите, изградени от едната страна, можем да се качим и да се насладим на водопада отгоре. По пътя ще спрем за малко в подножието на кратера на Ейяфятлаьокул и ще отделим време да се запознаем със случилото се през 2010 г. Селяландсфос пък е живописен водопад, който се захранва от топящият се лед на Eyjafjallajokull. Основната атракция тук е пътека, която води зад водопада и дава възможност за една вълнуваща гледка от към задната страна на водната каскада. Тук ни чака и една малка изненада, малък водопад скрит в скалите, който ние ще видим като се проврем между тях. Ще завършим днешният ден с посещение на пещерите на Хетла. ( Вход срещу допълнително заплащане от 4900 исл.кр. или около 33 евро)

Нощувка в района на Хетла в hotel 3*. 

 

 

Ден 7, 22.09.23, Долината Ландманалъйгур.

След закуска се отправяме към Земите на Ландманалъйугур, известни със своите геотермални горещи извори. Долината често остава извън обичайните туристически маршрути на Исландия поради по- трудната й достъпност. Но невероятното разнообразие от цветове на скали, почва и растителност ще ви остави без дъх. Намира се в Fjallabak Nature Reserve, на ръба на лавовото поле Laugahraun, образувано при изригване около 1477 г. 

Нощувка в Селфос в хотел от вида Bitra Bed & Breakfast  2*.

 

Ден 8, 23.09.23, Златния кръг на Исландия

След закуска се отправяме по Пътя на Златния кръг на Исландия, който първо ще ни потопи в историята на Исландия. В националния парк Thingvellir, където е създаден най-старият парламент в света. Но и където ще видим големият разлом, който излиза на повърхността, създавайки прекрасен пейзаж от стръмни скали и широки полета, които се простират до Thingvallavatn, най-голямото естествено езеро в Исландия. След това се отправяме към един от най-мощните и красиви водопади – Gullfoss. След водопада, ще се разходим сред бълбукащи геотермални извори на Geysir Geothermal Area, която се намира в долината Хаукадалур. Имаме възможност да спрем и да разгледаме доматената ферма Фридхеимар, както и да хапнем ( консумация срещу доплащане). По пътя ще спрем да се полюбуваме на изгасналия отдавна кратер Керид (входна такса в размер на 400 исл. крони или 3 евро, се заплаща на място). Кратерът Керид е едно от визуално зашеметяващите места в Исландия. Яркочервената калдера, осеяна с наситено зелена растителност, заобикаляща ярките, сапфирени води на кратерното езеро ще спре дъха ви.

Забележка: С оглед посещението на Долината Ландманалъйгур, може да се наложи размяна на Ден 7 и Ден 8 - според метеорлогичните особености.  

 

За финал :  Посещение на Рейкявик.

Трансфер до летището около 21:00 за полет до България в 00:10.

 

Ден 9, 24.09.23 - София

Отпътуване за България около 00:00. Пристигане на летище София, по разписание, в 12:00

Край на програмата

 

 

Цени: 4993 лв.

 • Цената е в лева, на човек в двойна стая. 
 • Доплащане за единично настаняване - 900 лв.
 • За всички други видове настанявания - по запитване!

 

Изчерпани места!

 

Условия за резервация: 

 • Депозит при резервация : 1400 лв
 • Доплащане : 30 дни преди отпътуване

 

Цената включва: 
 • Самолетни билети и летищни такси по разписанието по-долу; 
 • Чекиран багаж до 20 кг. на човек и ръчен 5-6 кг.
 • 7 нощувки със закуски по обиколния тур в места за настаняване от вида 2*-3* ( със собствена баня)
 • Всички трансфери описани в програмата
 • Всички турове описани в програмата ( без изрично упоменатите турове и входове срещу допълнително доплащане)
 • Вход за природните бани Myvatn в размер на 6200 исл.крони или около 42 евро.
 • Професионален водач по време на обиколката на Исландия на български език
 • Застаховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 10000 евро на човек ( с покритие за ковид-19) 

 

Цената не включва:
 • Обеди и вечери, вкл. и консумацията в доматената ферма.
 • Вход за пещерата Vatnshellir - 4500 исл.крони или около 30 евро.
 • Вход за пещерите на Хетла - 4900 исл.кр. или около 34 евро.
 • Вход за кратера Керид - 400 исл. крони или 3 евро.
 • Разходка с амфибия сред айсбергите (срещу допълнително резервация)  - 6300 исл.крони или 44 евро
 • Лични Разходи 
 • Други екскурзии

 

Полетно разписание: 

16SEP,   София 18:45 -  Виена  19:20 

16SEP,   Виена  21:00 - Рейкявик 23:20  

24SEP,   Рейкявик 00:10 - Виена 06:15 

24SEP,   Виена 09:30 - София 12:00  

Превозвачи: Lufthansa / Austrian

Часовете на полетите зависят от превозвача / TO и подлежат на препотвърждение 3 дни преди отпътуване.

 

Условия: 

 • Няма ограничения или изисквания откъм ковид19
 • За Исландия няма визови изисквания и ограничения
 • Изискване за възраст : мин. 12 г. 
 • Програмата може да подлежи на корекция с оглед оптимизирането й откъм удобство за пътуващите ( маршрут, полетно разписание, без да се пропускат обекти). 
 • Задължителен минимум за програмата : 6 записани туристи
 • Срок за уведомяване при ненабран минимум : 25 дни преди отпътуване

 

Допълнителна информация:

Препоръчително е да се пътува поне с 2 бр. туристически обувки. 

За предпочитане е да се пътува с раница / сак ( не куфар)!

 

 

Северното Сияние (Aurora Borealis – картина в небето ) обичайно се наблюдава от септември и продължава до края на м. март.

Що е то? Как изглежда? От какво е причинено? Къде можете да го видите?
Вашия гид ще отговори на всичките ви въпроси и заедно с него ще намерите от къде да наблюдавате този феномен по време на престоя ви. Високо в нощното небе ще се появи слаб блясък. След това танцуващите светлини ще покрият небето като блещукащо дантелено перде с постоянно променящи се форми. Постепенно светлините ще отслабнат и тъмнината ще ви обгърне отново. Прогнозата за Северното Сияние се следи редовно, но това дали ще видите светлинните игри всяка вечер зависи и от времето (облачното покритие). 

 

Паспортен и визов режим:

 • За пътуването няма санитарни изисквания. 
 • Изисква се международен паспорт със срок на валидност 6 месеца от датата на връщането.  

 • Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране за влизане в страната.

 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

•           До 90 дни от датата на заминаване – без неустойка

•           От 89 дни до 30 дни – размера на депозита 

•           От 29 дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 90 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 • Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Исландия.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: фирмата  предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата. Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,959 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.   

 

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със Застрахователно дружество "ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издаденa на 04.11.2022г. застрахователна полица № 0650000263001, валидна за периода от 00:00 час на 04.11.2022г. до 23:59 часа на 03.11.2023г. ( вижте тук).

 

Туроператорът издава застраховки "Отмяна на пътуване" на Застрахователно дружество " ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София,  чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, варира около 3-5% от стойността на пътуването.

 Created by 123.bg