БЕЗПЛАТЕН ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

От тук може да се абонирате за нашия нюзлетър, и да получаване информация за новите оферти и дестинации в нашия сайт!

Име:
Фамилия:
Частно лице
Тур-агент
Вашия е-майл:
Записвайки се, се съгласявам с политиката за Поверителност по отношение на личните данни на Глоб трейд ЕООД съгласно GDPR.
 
×

Екскурзии

Шри Ланка

Приоритетна оферта

Обиколка на Шри Ланка, Благословената земя, 10-19.02.24г,група с водач

Богата екскурзионна програма с време и за плаж, на закуска и вечеря

цена от: 3249 лв.
Дати: 10.02 - 19.02.2024г.
 
 
Шри Ланка е една прекрасна екзотична дестинация едновременно подходяща за любителите на топлия индийски океан и плажните почивки, за търсачите на силни усещания в стил Индиана Джоунс, за природо-любителите и приятелите на слончета, зебри и маймунки, за сърфистите и гонещите китове, за духовно настроените, за ценителите на аюрведа, за почитателите цейлонския чай и Orange Peko, за любителите на индийската кухня... Природата й е истински завладяваща, а плодовете й - автентични, сочни и различни по тропически.  Всъщност - Шри Ланка е една пъстра многоцветна палитра от преживявания, която предлага за всекиго по нещо ! 
 
Програма: 

Ден 1, София - Коломбо
Среща на летище София Т2 два часа преди полета по разписание. Регистрация за полет по маршрут София - Доха - Коломбо. Отпътуване по разписание.  

 

Ден 2, Пристигане, Коломбо- Дамбула по път - Pinnawala

Пристигане в Коломбо в рано сутринта. Получаване на виза и багаж. Възможност за обмяна на местна валута. Среща с представител на фирмата - партньор. Трансфер до Дамбула (150 км или 3-4 часа).

По пътя се посещава приютa за слонове в Pinnawala, Pinnawala Elephant Orphanage.

Тук живеят 90 слона, част, от които бебета, които са намерени изоставени. Ще видите слонове в почти естествена среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Най-доброто време за посещения е от 09:00 до 10:00, когато слончетата се изкарват на водопой и за забавления на реката. 

 

Следва златния пещерен храм Dambulla.
Храмът Dambulla е предоставен на будистките свещеници през 1-ви век преди Христа от крал Walagambahu. Dambulla е защитен обект на ЮНЕСКО и е най-хубавия пещерен храм, най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка. Комлексът от 5 пещери с площ над 2000 кв.метра е построен върху скала на височина 150 м и има за изкачване над 350 стръмни стъпала. Известен е с множеството си картини - в пещерите има над 150 изображения на Буда като най-голямото е каменна скулптура с размер около 14 метра. Тук се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Изкачване по 800+ стъпала. Не е подходящо за трудно подвижни клиенти. 

Настаняване в хотела в Дамбула. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 3, Скалната крепост в SIGIRIYA; Национален парк MINNERIYA: джип сафари в парк със слонове    

Закуска. Рано сутринта около 08:00 - изкачване до скалната крепост в Sigiriya. Изкачването е по стръмни стълби (над 1300 на брой, Не е подходящо за трудно подвижни клиенти.), които отвеждат до върха на скалата висока 200 м.. От върха й се разкрива прекрасна панорама към околността.  

Скалната крепост в Sigiriya, също известна като Крепостта в небето („Fortress in the Sky”), е една от най-значимите забележителности на острова. Построена е от крал Kashyapa (477-495 след Христа), който убил баща си и узурпирал трона, който принадлежал на брат му. Другото име, с което е известна, е Скалата на Лъва (Lion Rock) заради огромният лъв, извисявал се пред входа на крепостта. Оградена с троен ров, скалата се извисява на 167 метра. На върха й са останки от някогашен палат с градини и басейни. На едно от стълбищата се виждат уникалните творби Sinhala под формата на стенни пана с напълно запазени цветове. 

Следва сафари с джип в националния парк Minneriya (входна такса е включена) - Minneriya park или Eco park - според това къде за мигрирали слоновете. Сафарито продължава около 90 мин. и тук вече наистина виждате слоновете в естествената им среда. Случва се джиповете да спукат гума по време на драйва, което внася допълнителна екзотика на сафарито. Бъдете подготвени с шапки, очила, вода и апарати ( разбира се). Местните наричат Минерия „Храм на слоновете”. Това е един от националните паркове с територия около 8900 хектара, с огромно разнообразие от растения и дървета, 160 вида птици, 25 вида влечуги, 75 вида пеперуди и разбира се - много слонски фамилии.


Завръщане в хотела. Вечеря.  Нощувка.  

 

Ден 4, Дамбула - Посещение на Полонарува - Канди (70 км, 1,5 часа)

Закуска. Освобождаване на стаите. Посещение на Полонарува - старата столица на Шри Ланка.

Полонарува (Polonnaruwa) е една от старите столици на Шри Ланка. Руините на древния град са мащабни, много запазени и впечатляват с изработката си и изяществото си. Музеят ( вкл. в цената ) също разполага  много богата колекция антични предмети, изкопани на място. 

Отпътуване за Канди. По път - посещение на градина за подправки в Matale, къдете ще стане ясно, защо наричат Шри Ланка "Островът на подправките". Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса по отглеждането им. Ще наблюдавате демонстрации за използване на подправките в кулинарията и аюрведа. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка. 

 

Ден 5, Канди   
Закуска. След закуска - посещение на храмa Temple of the Sacred Tooth Relic. Това е най-важният религиозен храм в страната, където се провежда и традиционният будистки фестивал Esala Perahera. Тук, в златен контейнер, се съхранява най-важната Будистка реликва в Шри Ланка – зъб на Буда, който обаче се вижда само отвън, в златен саркофаг. Следва посещение на ботаническата градина Peradeniya, Royal Botanical Garden. Следва посещение на работилница за бижута, където ще разберете как се добиват полу-скъпоценните и ценните камъни - друг икономически отрасъл от изключително значение за Шри Ланка. Ще видите и ще може да закупите и бижута изработени от тях.

Връщане в хотела. Възможност за следобедно традиционно танцувално шоу - по желание, срещу допълнително заплащане на 10 щ,д. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 6, Канди - Когaла, (230 км или 4-5 часа)
Закуска. Трансфер до Когaла.

Следва - посещение на Холандския Форт в Galle. 
Основния град на южното крайбрежие е Galle, а неговата най-известна забележителност е масивния форт, строен от Португалските и дострояван от Холадските колонизатори. В рамките на стените му е стария град.  Някои учени твърдят, че града е всъщност много по - стар и може би това е Tarshish споменат в стария завет. Градът, в който Цар Соломон е изпращал търговските си кораби, и в който Йоан се е укрил.
Във форта с площ от 364 хиляди кв.метра почти не е останала и следа от Португалските  му създатели. През 1663г. холандците са изградили голямата северна стена върху Португалската. Втора, още по-висока стена е изградена зад първата. Между двете стени закрит проход свързва централната цитадела с двата бастиона над морето. Входа за крепостта е от пристанището и носи знака на холандската Източно Индийска Компания (Vereenigde Oost-Indische Compagnie) V.O.C и характерния герб с петел.  Възможност за закупуване на сувенири - това е едно от местата с най-ниски цени и оригинални сувенири. 

Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 7, Когала 

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 8, Когала 

Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане от 50 щ.д. на човек можете да прекарате утрото в търсене на китове и делфини до южния бряг на Шри Ланка. Лодката отплава в 07:00 от пристанището. Време на лодката - 3-4 часа. Подгответе се да се намокрите - само при бурно време. Следобед – връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 9, Когала - Коломбо (156 км. 2 -3 часа)  
Закуска. Трансфер до Коломбо. По пътя - посещение на фермата за костенурки в Kosgoda.

С пристигането в Коломбо - тур на града, който ще ви отведе до „Fort” и „Pettah” – търговския район на града. Ще видите богаташкия район Канелената Градина, хиндуистки храм, холандската църква от 1749 година, както и Залата на Независимостта и площада на Независимостта, заедно с храма Gangarama. Свободно време. Вечеря в традиционен ресторант- 19:00 - 22:30. Трансфер до летище около 23:00ч. Регистрация за полет.

 

Ден 10, Коломбо - София
Ранно сутринта - отпътуване за София през Доха ( минимален престой). Пристигане в София, Т2  в 11:50ч.  

Край на програмата. 

 

Хотели по програмата:

Dambulla – Fresco Water Villa 4* или подобен, х 02 нощувки нощувки
Kandy – Royal Kandyan Hotel 4*  или подовен, х 02 нощувки нощувки
Kogalla – Long Beach Resort 4*  или подобен x 03 нощувки

 

Цена: 3249 лв.

 • Единично настаняване: 3724 лв.
 • Трети възрастен: 3211 лв.
 • Дете 0-11.99 години: 2799 лв.

Цените са в лева на човек в двойна стая.

 

Условия за Резервации: 
 • Депозит при резервация - 900 лв.
 • Доплащане  - до 30 дни преди отпътуване 

 

Цената е промоционална и валидна за резервации до 30.11.2023г. 
Пакетната цена включва:
 • Самолетен билет София - Коломбо - София с включени летищни такси
 • Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен в кабината 6-7 кг.
 • Посрещане, изпращане и съдействие на летището
 • Всички турове в програмата с входни такси, както следва: 
  • посещение и входна такса в приютa за слонове в Pinnawala
  • посещение и входна такса храмът Dambulla
  • посещение и входна такса в скалната крепост в Sigiriya
  • посещение и входна такса сафари с джип в националния парк Minneriya
  • посещение и входна такса на Полонарува
  • посещение и входна такса на градина за подправки в Matale
  • посещение и входна такса на храмa Temple of the Sacred Tooth Relic
  • посещение и входна такса на ботаническата градина Peradeniya, Royal Botanical Garden
  • посещение на Гале
  • посещение и входна такса на ферма за костенурки
  • сити-тур на столицата Коломбо
 • Транспорт с климатизирано превозно средство с професионален екскурзовод на английски
 • 2 нощувки в Дамбула в хотел посочен в програмата по-горе, с включени закуска и вечеря
 • 2 нощувки в Канди в хотел посочен в програмата по-горе, с включени закуска и вечеря
 • 3 нощувки в района на Когала в хотел посочен в програмата по-горе, с включени закуска в вечеря
 • Вечеря в Коломбо преди излитане за България
 • Две бутилки вода 0.500 л. на човек на ден
 • Застраховка Асистанс в чужбина с покритие 10000 евро
 • Държавни такси и данъци
 • Горивни такси
 • Водач/преводач от България при 12 записани туристи

 

Пакетната цена не включва: 
 • Виза за Шри Ланка - 55 щ.д. или 105 лв. такса и 15 лв такса при електронно подаване от тур-оператора
 • Посещение на местно село с включен обяд (от Дамбула) -  30 долара 
 • Полудневна разходка за гледане на китове/делфини (от Когала) - 85 долара
 • Полудневна разходка с лодка в езерото Когала - 30 долара
 • Хранения извън описаните в програмата. 
 • Напитки по време на храненията
 • Бакшиши - 20 USD на човек за престоя ( по желание, заплащат се на място преди отпътуване)
 • Лични разходи

 

Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „ Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

 • Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
 • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
 • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

 


Какво не покрива застраховката?

 • Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
 • Опит за самоубийство или самоубийство;
 • Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
 • Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
 • Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;

За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!

 
Полетно разписание:
10FEB София-Доха   12:50 - 18:30
10FEB Доха-Коломбо 19:25 - 02:30
19FEB Коломбо-Доха  04:00 - 06:30 
19FEB Доха-София   07:45 - 11:50

Превозвач: Qatar Airways

Полетните разписания се препотвърждават 3 дни преди отпътуване.
Туроператорът не носи отговорност при промянма на полетното разписание от страна на авиокомпанията.
 
Необходими документи:
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от страната.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, оригинал и 2 копия.
 • Изискванията за влизане в страната, свързани с Ковид19: към момента няма такива.
 

Забележки:

 
Пътуването има изискуем минум от 12 записани туристи.
Срок за уведомчване про ненабран минимум: 30 дни преди отпътуване.

Вид използвани транспорти: Самолет/ Автобус

 

Срокове за анулации и неустойки: 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • 90 дни преди датата на отпътуване: без неустойка с изключение на 95 лв такса резервация
 • 89 дни до 31 дни - депозита
 • 30 до 0 дни: 100 % от целия договор

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 2 месеца преди датата на отпътуване., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: 

COVID - към момента за Шри Ланка няма изискване за ковид 19

Няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Шри Ланка. Приема на анти-маларийни таблетки и репеленти е по желание без да е задължително.. 

 

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,959 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.

 

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със Застрахователно дружество "ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издаденa на 04.11.2023г. застрахователна полица № 065 0000263/002/04.11.2023, валидна за периода от 00:00 час на 04.11.2023г. до 23:59 часа на 03.11.2024г. (вижте тук).

 

Туроператорът издава застраховки "Отмяна на пътуване" на Застрахователно дружество " ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София,  чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, варира около 3-5% от стойността на пътуването.

 Created by 123.bg