БЕЗПЛАТЕН ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

От тук може да се абонирате за нашия нюзлетър, и да получаване информация за новите оферти и дестинации в нашия сайт!

Име:
Фамилия:
Частно лице
Тур-агент
Вашия е-майл:
Записвайки се, се съгласявам с политиката за Поверителност по отношение на личните данни на Глоб трейд ЕООД съгласно GDPR.
 
×

Приоритетна оферта

Приключение на островите Ява и Бали - Зима 2019

15 дни/12 нощувки със самолет
цена от: 4659 лв
Дати: 17.03 - 31.03.2019 
 
Програма:

Ден 1 – Явяване  на летище София Терминал 2 в 11:00 ч. за регистрация за полет до Ява ( през ДОХА). 
Позволен багаж : Чекиран багаж до 20 кг. !  и 1 бр. Салонен багаж – до 7 кг. За салонния багаж се съобразете с предписанията за ръчен багаж.  Отпътуване от София за Доха с полет  QR-228 –  Qatar Airways  в 13:00. Пристигане в Доха  в 17:50ч.  В 18:45 – отпътуване за Джакарта с полет QR-958.

Ден 2 –  Пристигане в Джакарта в 07:45. ПОЛУЧАВАНЕ НА БАГАЖА и регистрация за полет GA 208 до Джогджакарта  в 12:10. Пристигане в Джогджакарта в 13:25. ПОЛУЧАВАНЕ НА БАГАЖА.  Посрещане на летището с табела с името. Трансфер до хотела. Настаняване в Sahid Rich Jogja  Нощувка.

Ден 3 - Джогджа – храма Прамбанан – Султанския дворец – Боробудур
Закуска. Трансфер до храма Прамбанан /10 в./ – един от най-красивите и най-високите хиндуистки храмове в света, извисяващ се на цели 47 метра височина. Храмовият комплекс е въплъщение на триумфа на индуизма на остров Ява. Състои се от три основни постройки, разположени в глания двор с лице на изток, които носят божествените имена  - Вишну, Брахма и Шива. Посещение на Султанския дворец в Джогджакарта, където ежедневно се представят следните изкуства: ява танци, уаянг /театър на сенките/, гамелан. Обяд. Следобед – посещение на будитския комплекс Боробудур /9 в./, най- посещаваната световна туристическа забележителност на Индонезия, включен в списъка на световното културно и природно наследство на Юнеско. Комплексът обхваща шест квадратни и три кръгли платформи разположени една върху друга, украсени с 2672 релефни пана и 504 статуи на Буда. Главният купол, намиращ се на най- горната платформа, е заобиколен от 72 Буда статуи, поставени във вътрешността на ажурни ступи. Наблюдаване на залеза от върха на монумента. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 - Джогджа - Таванмангу – храма Сукух
Закуска. Трансфер до Таванмангуна склоновете на вулкана Лаву. Започва изкачване ( около 3 ч.) до храма Сукух, минавайки покрай водопада Гроджаган Севу и гори, които са хабитат на различни популации маймуни. Този район в северозападните склонове на планината Лаву е последния бастион на хиндуизма в централна Ява при настъплението на исляма. Храмовият комплекс напомня умалено копие на мексиканските Тикале и Чичен-Ицу с трапецовидната си архитектура. Израз е на отслабването на хиндуистка иконография пред местното влияние с култа към плодородието, включващ множество фалически символи. Настаняване в хотела Sukuh Cottage (Standard Room) или подобен. Нощувка.

Ден 5  - Таванмангу – Маланг
Закуска. Трансфер до Маланг, вторият по големина град в изт. Ява, с кола. Около 17:00 ч. - пристигане в Маланг и настаняване в хотела Sahid Montana Dua Malang 3*. Нощувка.

Ден 6 -  Маланг-Бромо
Закуска. Панорамна обиколка с открити джипове към калдерата Тенгер ( 1.5 ч.) по красив, рядко използван път, с множество пейзажи и стръмни каньони. Пристигане на ръба на калдерата на Тенгер, фото-пауза за заснемане на вулканите Семеру, Бромо и др. Сафарито продължава надолу по калдерата, пресича се дъното и се изкачва по противоположния склон за пренощуване в бунгало на ръба на калдерата. Настаняване в бунгала Lava View Bromo. Нощувка.

Ден 7 - Изгрев на Тенгер – вулкана Йен
Закуска. Ранно отпътуване преди изгрев с джип за най-известната индонезийската панорама, която се разкрива от връх Пананджакан (2775 м.). Изгревът над калдерата с върховете на Семеру и Бромо е грандиозен спектъкъл. Закуска на открито. Пристигане в късния следобед в района Баниванги и настаняване в Santika Banyuwangi 4* (Superior Room). Нощувка.

Ден 8 - Йен – Бали – Убуд
Рано сутринта (01:00ч.) – отпътуване с 4х4 за отправната точка на изкачването по пътеката, която води нагоре към красивия активен кратер на вулкана (около 1 ч. катерене)  с известното тюркоазено киселлинно езеро, най-киселинното езеро в света и отчасти втечнените серни отлагания. Фумаролите са толкова горещи, че сярата излиза като зеленикава пара. Процесът на обработка на серните отлагания за добиване на чиста сяра е много трудоемка и тежка работа, която може да се види на място. Завръщане в хотела за почивка, закуска и освобождаване на стаята.
Отпътуване за пристанище Кетапанг за прекосяване на пролива Бали с ферибот до пристанище Гилиманук, Бали. Трансфер до Убуд. Настаняване в хотел Tjampuhan Ubud 4* . Вечеря. Нощувка.

Ден 9 - Убуд, Бали
Закуска. Свободно време за пешеходен тур с гид на центъра на Убуд – културен център на Бали, описан в новелата на Елизабет Гилбърт „Eat, pray, Love”. Тура продължава с посещение на селцето Батуан, известно с 1000-годишен храм в Балинезийски стил. Отпътуване за резервата Monkey Forest и посещение на трите храма Monkey Temples. Посещение на селището Мас, известно с дърворезбите си. Завръщане в хотела. Нощувка.                       

Ден 10 - Изкачване на вулкана Батур
Ранно изкачване на вулкана Батур. Нощувка.

Ден 11  Ubud – Tanjung Benoa
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до Tanjung Benoa и настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 12 - Бали
Закуска. Свободно време за релаксация. Нощувка.

Ден 13  - Бали
Закуска. Свободно време за релаксация. Нощувка.

Ден 14  Бали -  София
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището около  21:00. Регистриране за полет на Катар еруейз QR 961 до Доха (и от там – София). Отпътуване в 00:35 ч. Кацане в Доха в 05:10 ч. Отпътуване за София, с полет  QR- 227  – Qatar Airways в 06.50.  Пристигане в София , Терминал 2 в 12:00 ч.

Край на програмата.

 

Цена: 4659 лв.

 • Цената е в лева на човек в двойна стая!
 • При резервация се заплаща 50% депозит, доплащането - 30 дни преди отпътуване.
Цената включва:
 • Полети София – Джакарта – Джогджакарта // Бали – София с вкл. летищни такси
 • Чекиран багаж до 20кг. на човек  и ръчен багаж до 10кг. 
 • Застраховка Помощ при пътуване в чужбина с покритие от  10 000 евро
 • 6 нощувки на Ява по програмата
 • 6 нощувки със закуска на Бали
 • Трансфери по програмата
 • Всички турове по програмата :
- Тур на храма Прамбанан – Султанския дворец – Боробудур в Джогджакарта
- Джип сафари по вулканичния масив Тенгер – Бромо
- Посещение на вулкана Лаву и храма Сукух
- Посещение на вулкана Кавах Йен.
 • Входни такси по програмата
 • Ферибот Ява-Бали
 • Закуски
 • Представител на агенцията по време на цялото пътуване при 12 записани туристи
Цената НЕ включва:
 • Международна такса при напускане на Бали 200 000 инд. рупии / около 16 щ.д. /, заплаща се в местна валута
 • Такса за свръх-багаж на летищата
 • Допълнителни хранения
 • Бакшиши
 • Лични разходи (телефонни сметки, пране, факс и т.н)
 • Яздене на кон в Бромо - 150 000 рупии  / около 12 щ.д. /
 • Такси снимане на вулкана Йен - 25 000 рупии / около 2 щ.д./ 
 • Туристическа такса - заплаща се на място при напускане на хотела  

 

Полетно Разписание:
QR 228 20JAN София-Доха      1225 1815  
QR 956 21JAN Доха-Джакарта     0305 1550  
GA 218 21JAN Джакарта-Джогджакарта 1910 2035 
QR 963 02FEB Денпасар-Доха     1900 0020+1 
QR 227 03FEB Доха-София      0655 1125  

QR 228 София-Доха      1225 1815 
QR 956 Доха-Джакарта     0305 1550 
GA 258 Джакарта-Джогджакарта 2005 2130 
QR 963 Денпасар-Доха     1900 0020+1 
QR 227 Доха-София      0655 1125 

Превозвачи: Qatar Airways, Garuda
 

Забележки : 

Минимум брой туристи за осъществяване на програмата - 2 човека. Срок за уведомяване при ненабран минимум – 20 дни.
Програмата е възможно да претърпи някои промени с оглед на чести забавяния или промяна на полетите на местните авиокомпании. Промени могат да се наложат дори и след издаване на самолетните билети без предварително известие. В такъв случай се предлагат алтернативни варианти за изпълнение на одобрената програма.
Препоръчително е ценните вещи да се оставят в сейфа на хотела.

Необходими документи:

 • Пътуването се извършва с международен паспорт със срок на валидност 6 м. от дата на завръщане.
 • За деца до 18 години, пътуващи с един или без родители, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
 • Пътуването без задължително изискване за имунизации!

Вид използвани транспорти: Самолет, бус

Срокове за анулации и неустойки:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

- до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка

- от 59 дни до 31 дни - депозита

- от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 10.12.2018г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Бали.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Препоръчително :

 • Удобни планински обувки
 • Топли дрехи /2 -3 комплекта/
 • Слънцезащитни кремове и очила
 • Дъждобрани
 • Репеленти срещу комари
 • Защитна дихателна маска
 • Фенерче и батерии


Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,959 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.

 

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със Застрахователно дружество "ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издаденa на 04.11.2023г. застрахователна полица № 065 0000263/002/04.11.2023, валидна за периода от 00:00 час на 04.11.2023г. до 23:59 часа на 03.11.2024г. (вижте тук).

 

Туроператорът издава застраховки "Отмяна на пътуване" на Застрахователно дружество " ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София,  чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, варира около 3-5% от стойността на пътуването.

 Created by 123.bg