БЕЗПЛАТЕН ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

От тук може да се абонирате за нашия нюзлетър, и да получаване информация за новите оферти и дестинации в нашия сайт!

Име:
Фамилия:
Частно лице
Тур-агент
Вашия е-майл:
Записвайки се, се съгласявам с политиката за Поверителност по отношение на личните данни на Глоб трейд ЕООД съгласно GDPR.
 
×

За нас

Лиценз и застраховки

Отмяна на пътуване

Застраховка "Отмяна на пътуване"

 

Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.

Застрахователят възстановява на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването.

Покритите рискове по тази застраховка основно са изброени по-долу, а в детайли може да намерите в Общите условия.

МЕДИЦИНСКИ ПРИЧИНИ са: заболяване, злополука, телесна увреда или смърт на застрахования, негов близък роднина или бизнес партньор.

НЕМЕДИЦИНСКИ ПРИЧИНИ са: призоваване на Застрахования за свидетел по дело или даване на показания; материални щети в жилището на Застрахования или в помещения, където същият развива търговска, професионална или промишлена дейност настъпили в резултат от пожар, кражба с взлом или стихийни бедствия, чиято сериозност налага неговото присъствие; професионални задължения, които възпрепиятстват пътуването на застрахования поради съкращение, уволнение или назначаване на нова работа; отмяна или отказ на отпуска на Застрахования от работодателя, поради неотложни служебни ангажименти; невъзможност за отпътуване поради неблагоприятни климатични условия; пропускане на следващ полет поради закъснение на самолетен полет (при полети с прекачване); претърпяно ПТП, повреда или кражба на МПС или авария на превозното средство с което се осъществява пътуването, причинили неочаквано закъснение; стачка, довела до пропускане на първоначалното отпътуване; кражба на документите на застрахования, които са му необходими за напускане пределите на държавата при доказана физическа невъзможност същите да бъдат преиздадени преди пътуването и т.н.

ЗАКЪСНЕНИЕ НА САМОЛЕТЕН ПОЛЕТ е отлагане на отпътуването поради неблагоприятни климатични условия, механични аварии, бунтове, стачки, граждански вълнения и размирици, тероризъм и саботаж и т.н.

Застрахователната премия зависи от застрахователната сума и времето, оставащо до началото на пътуването. Застрахователната сума е в зависимост от размера на платената цена за индивидуалното или групово пътуване и може да е в лева, евро или щатски долари.

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ НА ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ" >>>>>

 

Тарифа за застраховка "Отмяна на пътуване":

 

Срок на застраховката
До 30 дни
От 31 до 60 дни
От 61 до 90 дни
От 91 до 180 дни
Над 180 дни
Тарифен коефициент
1.50 %
2.00 %
2.20 %
2.50 %
2.70 %

 

 

 Created by 123.bg