БЕЗПЛАТЕН ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

От тук може да се абонирате за нашия нюзлетър, и да получаване информация за новите оферти и дестинации в нашия сайт!

Име:
Фамилия:
Частно лице
Тур-агент
Вашия е-майл:
Записвайки се, се съгласявам с политиката за Поверителност по отношение на личните данни на Глоб трейд ЕООД съгласно GDPR.
 
×

Услуги

ВизиИНДИЯ

За влизане на територията на Индия, българските граждани се нуждаят от входна виза.

В зависимост от целта на пътуването има различни типове визи – транзитни, туристически, бизнес или с друга цел (работна, конференция, изследователска и др.).

Важно: на пътуващите с туристическа виза не е позволено да упражняват каквато и да било бизнес/търговска дейност или да работят на територията на Република Индия. По същия начин, тези които биха искали да снимат документални филми, трябва предварително да кандидатстват за издаване на разрешително за снимки и впоследствие да подадат документи за издаване на журналистическа виза.

Посолството на Република Индия в София въведе система за онлайн кандидатстване за визи считано от 10 юни 2013г.

Всички кандидати за виза трябва да попълнят и подадат формулярите си на адрес http://indianvisaonline.gov.in. Препорьчва се на кандидатстващите да прикачват и снимката си, когато подават документите си онлайн.

При попълване на формуляра за виза онлайн, кандидатите трябва да изберат ‘Bulgaria-Sofia’ от менюто, където трябва да се посочи ‘Indian Mission’, а именно индийското представителство, където ще бъдат подадени документите за виза. Това се отнася за български и македонски граждани, както и за гражданите на други държави, пребиваващи в България или Македония.

След като са попълнили и подали формуляра за виза онлайн, кандидатите трябва да разпечатат вече попълнения формуляр и да го подпишат. След като документите бъдат подадени онлайн, Посолството ще се свърже с кандидатите, за да ги информира за датата и часа, в които ще трябва да дойдат лично в Послоството, за да бъде проведено интервю, както и за вземане на биометрични данни.

Кандидатстващите за виза трябва да носят със себе си разпечатно копие на формуляра за виза, който са попълнили онлайн, две снимки, както и всички необходими придружаващи документи за съответния тип виза, за който кандидатстват, а също така съответната такса, която трябва да се заплати в брой. Посолството ще се свързва с кандидатите за виза с цел насрочване на интервю най-рано на следващия работен ден след подаване на формуляра за виза онлайн или когато е възможно след това. Посолството провежда интервюта само в дните от понеделник до петък между 10.00 и 12.30 часа.

Съветват се всички кандидатстващи за виза да подават документите си поне 14 работни дни преди датата си на отпътуване за Индия.

 

Необходимите документи за издаване на входни визи за български граждани са:

 • Паспорт в оригинал с минимална валидност 6 месеца след предполагаемата дата на връщане от Индия. В паспорта трябва да има поне 2 свободни страници, където да бъде положена визата
 • Две цветни снимки с размери 2” x 2” (5.08 x 5.08 см)
 • Съответната такса, която следва да се заплати в брой в лева
 • Придружаващи документи (изискванията за тези документи може да намерите описани към съответните типове визи)
 • Разпечатано и подписано копие на формуляра за виза, който е подаден онлайн

ВИДОВЕ ВИЗИ И НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Посолството издава следните типове визи. За по-подробна информация се свържете с Посолството на Република Индия, София.

 • Туристическа виза : двупосочен самолетен билет (самолетни билети за влизане в Индия, както и за напускане на страната). Туристически визи се издават единствено и само, когато целта на посещение на пътуващия е почивка, посещение и разглеждане на забележителности, среща с приятели или роднини и т.н. В случай, че целта на посещението е различна от горепосочените, бихме искали да информираме всички желаещи да посетят Индия, че не е позволено да упражняват каквато и да било бизнес/търговска дейност, да работят на територията на Република Индия или да снимат документални филми, когато посещават страната като туристи.
 • Транзитна виза: билет за напускане на Индия в посока следваща дестинация/документ за моряшка правоспособност
 • Студентска виза : писмо от училището/колежа/университета в Индия, потвърждаващо че кандидатът е приет във въпросното учебно заведение; задоволителни документи за финансово състояние. В случаите, когато става въпрос за обучение/курсове по йога, музика, танци, ведическа култура и др. е необходимо да се представи писмо от организация, призната от правителството на Индия.
 • Бизнес виза : покана от компанията в Индия и гаранционно писмо от местната компания
 • Работна виза : вече подписан договор между индийския работодател и кандидата за виза. Повече подробности за работната виза може да намерите тук http://www.mha.nic.in/pdfs/work_visa_faq.pdf.
 • Дипломатическа/Служебна виза : вербална нота от съответното дипломатическо представителство
 • Виза за представител на ООН : вербална нота от съответното представителство на ООН
 • Журналистическа виза : подробности за необходимите документи могат да бъдат получени от Послоството, тъй като документите се различават в зависимост от характера на посещението
 • Конферентна виза : покана от организаторите на конференцията. Ако конференцията се организира от неправителствена организация, е необходимо да се представи и одобрението за организирането на конференцията издадено от правителството на Индия/ правителството на местния щат.
 • Научноизследователска виза : одобрение от правителството на Индия/съответното министерство

 

ДУБАЙ

Важно е да знаете, че туристическата виза за Обедините арабски емирства дава права на едно единствено влизане в страната. Ако планирате пътувания до някоя от съседните на ОАЕ държави, трябва да си предвидите толкова визи, колкото пъти възнамерявате да влезете в ОАЕ. Издаването на визата за Дубай (ОАЕ) става изцяло по електронен път.

В случай, че планирате ваканция на круиз в ОАЕ, имайте предвид, че за круизните туристи се предлагат специални пакетни цени за 2 или 3 туристически визи, тъй като най-често круизните маршрути включват няколко излизания и влизания в страната.

Изисквания и необходими документи за получаване на туристическа виза за Дубай

I. Необходими документи и изисквания:

1. Сканирано цветно копие на международен паспорт с валидност минимум 6 месеца, считано от датата на напускане на Емирствата.

2. Копие от резервация за двупосочен самолетен билет. Периодът на престой на територията на Обединени Арабски Емирства не трябва да надвишава 14 календарни дни. В Usit Colours ще резервираме за вас най-изгодните самолетни билети както с редовните, така и с нискотарифните авикомпании.

3. За лица от женски пол под 27 години, пътуващи сами, е необходимо представянето на хотелска резервация за периода на престой или подписано и подпечатано уверение за адрес на пребиваване в случай на посещение при роднини/познати. Ако резервирате хотелското си настаняване с Usit Colours, получавате отстъпка от цената на визата, както и гаранция и сигурност, че направената резервация е легитимна и реална.

4. За издавене на виза за Обединени Арабски Емирства е необходима снимка само в случай, че подавате документите се във връзка със самолетен билет на Emirates или Qatar Airways. Тя трябва да е в електронен формат, с размерите на стандартна паспортна снимка, във файлов формат JPEG.

II. Информация относно процедурата по полагане на туристическа виза

Вашата виза ще е готова 5-7 дни преди датата на заявеното влизане в Емирствата.

Туристическата виза за Дубай (ОАЕ) е валидна за едно влизане в страната в рамките на 45 дни, считано от датата на издаване. Максималният разрешен престой в Обединени Арабски Емирства е 14 или 30 календарни дни, в зависимост от вида виза, за която кандитатствате. При нужда от 2 и повече влизания в страна, за всяко се прави нова отделна виза, при посочените по-горе условия.

Визата за Дубай (ОАЕ) не се поставя в паспорта. Тя е отделен документ. След като бъде изготвена, визата се изпраща в електронен вариант на посочен от вас електронен адрес. Може да бъде взета и на място от офиса на агенцията.

Подаването на документи за издаване на виза не гарантира задължително получаването й, но обикновено няма причина да не получите разрешението за посещение на емирствата.

 

РУСИЯ

В офисите на GLOBE TRAVEL се приемат заявки за оформяне на туристически-визи, бизнес-визи (еднократни, многократни), транзитни и хуманитарни входни визи за Русия.Целта на пътуване в Русия може да бъде – бизнес-среща; участие и посещение на изложения и панаири; туризъм; пътуване по линия спорт, лечение, образование; посещение на роднини и приятели. Приемането и издаването на готовите документи за частни лица, фирми и агенти се осъществява всеки ден, от 9.00 до 19.00, освен събота и неделя.

В случай, че подавате документи до 9.30 ч сутринта в централния офис на фирмата в Руския Културен Център в София, включително и в празнични за Р България, но работни за РФ дни, Вашите документи още в същия ден гарантирано се обработват и внасят в Консулския отдел на Посолството на Руската Федерация.

Сроковете на оформяне на визите: Обикновена тарифа - 12 работни дни / Срочна тарифа - 4 работни дни

Забележки:

Дните се броят от датата на влизане на документите ви в Консулския Отдел на РФ

Празничните дни за Руска Федерация не се броят.

Необходими документи за издаване на визи за Русия:

Задграничен паспорт на гражданина на Р България, валиден 6 месяца след приключване на Вашата виза. Наличие поне на две чисти страници в паспорта;
За гражданите на Европейския Съюз, кандидатсващи за виза в София е необходимо да предоставят допълнително ксерокопие на ID карта;
За гражданите от други държави, кандидатсващи за виза в София е необходимо да предоставят допълнително ксерокопие на ID карта. Сътрудник на фирмата прави допълнително запитване относно съглашенията и реда на полагане на визи за дадената страна. Справката се прави в рамките на 24 часа и е безплатна. Фирмата се ангажира с набавянето на необходимите документи съгласно изискванията на Федералния закон на РФ;
2 броя цветни актуални снимки паспортен формат;
Попълнена задължително онлайн Визова Анкета. Попълването на Анкети може да стане и в офиса ни при съдействието на сътрудници на фирмата;
Копие от Медицинска застраховка с „Ассистанс”, с застрахователно покритие от 30000 (тридесет) евро На полицата трябва ясно да се четат трите имена, ЕГН / ЛНЧ и застрахователния период. Периодът на застраховката трябва да съвпада с искания от кандидата период на визата. Застраховката може да бъде направена и в офиса на фирмата.
Глоб Трейд носи цялата отговорност за личните данни на кандидатстващите.

Фирмата има лиценз на оператор за лични данни съгласно законите на РБ.

Фирмата стриктно спазва обявените срокове за оформянето на документите. Получаването на готовите визи и разходните документи се осъществява в офисите на фирмата.

Полезна информация относно визовия режим с Руска Федерация.

I. Видове визи - според целта на пътуването, съществуват следните видове руски визи:

Частна – издава се за срок до 3 месеца и е предназначена е за тези, които са поканени да гостуват. Същите следва да разполагате със стандартна оригинална покана за гостуване (т.нар. “приглашение”);
Делова – предназначена е за чуждестранни граждани, които планират делово посещение в Руската Федерация (напр. за провеждане на преговори, участие в бизнес-форуми, изложения и др.). Тази виза се издава също срещу представена покана, може да бъде еднократна, двукратна с валидност до 3 месеца, или многократна с валидност до 12 месеца.
(Важно: непрекъснатото пребиваване на територията на Руската Федерация на основание многократна делова виза със срок на валидност 12 месеца не може да надхвърля 180 денонощия.)
Учебна – издава се за срок от 3 месеца на чужд гражданин с цел обучение в учебно заведение в РФ срещу покана с възможност за последващо продължаване от МВР (МВД) на РФ чрез издаване на многократна виза за срока на действие на договора за обучение, но за не повече от 1 година за всяка следваща виза.
Хуманитарна – издава се срещу покана, или в изключителни случаи срещу лично писмено заявление, с цел участие във форуми на културата, науката, обществено-политическите връзки, спортни състезания, религиозни контакти, поклонничество, благотворителна дейност или доставка на хуманитарна помощ. Бива еднократна или двукратна за срок от 3 месеца или многократна за срок до 1 година. Непрекъснатото пребиваване в РФ по многократна едногодишна виза не може да превишава 180 дни в рамките на 1 година.
Туристическа – издава се за 1 месец. Следва да разполагате: с оригинален туристически ваучер от лицензиран руски туроператор и стандартно туристическо потвърждение от този туроператор или хотел, регистриран към Министерство на външните работи на Руската Федерация, че ще бъдете настанен (следва да съдържа регистрационен номер). За всяка една от посочените визи е възможно да се получи точна информация и пълно съдействие за получаването и в офиса на фирмата.

II. Oсновнните положения за влизане в РФ, валидни за всички видове визи.

С нота № 3372 от 31 януари 2003 г. Министерството на външните работи на Руската Федерация уведомява, че от 10.02.2003 г. чуждите граждани, които влизат в Руската Федерация са задължени безплатно да получат и попълнят (в самолета или на руското летище) миграционна карта. Тя трябва да се съхранява по време на целия престой на територията на Руската Федерация, понеже подлежи на връщане при излизане от страната.

Визовият режим не засяга чуждестранните граждани, които са получили т.нар. "вид на жителство", т.е. право на постоянно пребиваване в Руската Федерация. Тези лица могат свободно да напускат и безпрепятствено да се връщат на територията на Руската Федерация без виза, само с документи, удостоверяващи тяхната самоличност и притежавания от тях статут.
Руската виза не може да бъде продължена! Допуска се само в изключителни случаи, за срок до 10 денонощия, при наличие на мотивирана молба и документи, потвърждаващи необходимостта от такова продължаване.В случай, че изгубите или повредите руската виза, същата подлежи на възстановяване от органите на Министерство на вътрешните работи, след проверка на основанието и факта на нейното издаване.
III. Регистрация на чмужди граждани в РФ
Съгласно Федералния закон № 109-ФЗ от 18 юли 2006 г. "За Миграционния отчет на чужди граждани и лица без гражданство в РФ", регистрацията на виза означава: в течение на 3 работни дни след пристигането на мястото за пребиваване в Русия, чуждият гражданин е длъжен да се регистрира, т.е. да изпрати запълнена бланка "Уведомяване за пристигане на чуждия гражданин на мястото на пребиваване" в местния орган на ФМС /Федерална Миграционна Служба/ и да получи на ръка отксъснатата част от документа за „Уведомяване...”. Това може да се направи както непосредственно в отделението на ФМС по местопребиваване, така и по пощата. Регистрацията на Вашата виза (т.е. изпращането на „Уведомяването...”) след истичане на 3 работни дни от деня на пристигане в Русия се наказва с глоба в милицията. Регистрацията на визата се повтаря при всяко влизане на територията на РФ или при смяна мястото на пребиваване в РФ. Отсътствието на регистрация не позволява на чуждия гражданин да извършва определени правови действия и може да бъде причина за налагане на глоба и задържането му в милицията. В различните региони на Русия могат да се отличават изискванията на местните отделения на ФМС за оформяне на регистрация. Ако Вие сте се настанили в хотел, то администрацията на хотела ще извърши регистрацията на Вашата виза за периода на Вашето пребиваване. Ако вие сте отседнали в частен дом , то регистрацията на визата може да направи собственикът на жилището. За това той трябва да попълни бланката за „Уведомяването” и да го предаде в местното отделение на ФМС или отделението на пощата.
Няколко съвета:
1. Всяко физическо лице, постоянно пребиваващо в РФ, може да стане за чужденеца приемаща страна.
2. Чужденецът представя на приемащата страна:
2.1. Задграничен паспорт
2.2. Миграционна карта получена на летището или при пресичане на границата
3. Приемащата страна:
3.1. Прави ксерокопие на:
а) паспорта на чужденеца (отворен на страницата с фотографията, страницата с визата и печата за мястото на пресичане на границата)
б) миграционната карта на чужденеца получена и попълнена на границата
в) своя паспорт (отворен на страницата с фотографията и страницата с регистрацията по постоянно местожителство)
3.2. След това с документите и ксерокопията се отива в районния отдел на УФМС (ОУФМС) – на този район, в който постоянно е регистрирана приемащата страна.
3.2.1. В ОУФМС се запълва в един екземпляр бланка "Уведомяване за пристигане на чужденец".
3.2.2. Представят се в ОУФМС:
а) запълнена бланка "Уведмяване..."
б) паспорт на приемащата страна + ксерокопия на посочените страници
в) копия от страниците на паспорта на чужденеца
г) копие от миграционната карта на чужденеца
3.2.3. Инспекторът от ОУФМС проверява документите. Ако всичко е попълнено правилно, то от "Уведомяването..." се отрязва долната част, на която инспекторът поставя дата на приемането, подписва се, Фамилия Име Бащино и заверява с печат.
При това, в миграционната карта не се правят никакви бележки.
Никаква държавна такса не се плаща.
3.2.4. Приемащата страна предава откъснатата част от „Уведомяването” на чужденеца. Повече нищо никой не трябва да прави (до отпътуването на чужденеца).
3.2.5. За времето на пребиваване на чужденеца в РФ той при проверки преставя:
а) задграничен паспорт
б) миграционна карта
в)откъсната част от „Уведомяването...”.
3.3. Регистрациятя може да се направи и в пощата.
3.3.1. Необходимо е да отидете в местното пощенско отделение.
3.3.2. Нужно е да попълните „Уведомяването...” в два екземпляра и да предоставите
останалите документи (паспорт на приемащата страна +ксерокопия; ксерокопия на паспорта на чужденеца и ксерокопия на миграционната карта на чужденеца)
3.3.3. Сътрудник на пощата ще ги провери. Ако всичко е точно, то в откъната част на „Уведомяването” той ще постави дата, ФИО, подписва се, додпечатва и дава на приемащата страна.
Получената в пощата откъсната частот „Уведомяването...” приемащата страна предава на чужденеца.
Сътрудникът от пощата изпраща „Уведомяването” с ксерокопията на предоставените от приемащата страна документи в миграционната служба.
3.3.4. Оформянето на миграционната регистрация в пощата се заплаща - 118 рубли + от 0 до 60 рубли (за пощенски услуги)
3.3.5. При регистрация в пощата никакви други действия не са необходими.
Забележки:
1. При регистрация от приемащата страна (както в ОУФМС, така и в пощата) личното присъствие на чужденеца –НЕ Е НЕОБХОДИМО
2. Освен ксерокопие на паспорта на чужденеца и ксерокопие на миграционната карта, е нужно да се представят и оригиналите (паспорта на чужденеца и миграционната карта)
3.4. Регистрацията на чужденеца трябва да се извърши в течение на 3 работни дни от датата на влизане на територията на РФ.
3.5. Преди отпътуване, чужденецът е длъжен да върне на приемащата страна откъсната част от „Уведомяването...”. В момента на напускане територията на РФ (при пресичане на границата) у чужденеца от оригиналните документи остава само миграционната карта.
3.6. Препоръчваме да направите ксерокопие на откъснатата част на „Уведомяването” за да можете да го представите на границата при необходимост.
3.7. Приемащата страна в течение на 2 дни след отпътуване на чужденеца, връща откъснатата част от „Уведомяването...” (със запълнена дата на отпътуване) в ОУФМС или го изпраща в съответното ОУФМС по пощата като обикновено писмо.

 

КИТАЙ - формуляр за виза за българи

Вашите документи гарантирано се обработват и внасят в Консулския отдел на Посолството на КНР в гр. София всеки Вторник и Четвъртък от 9.00 до 11.00 ч независимо от категорията и кратността, визи се оформят по обикновена тарифа за 8 календарни дни. Консулският отдел не работи в дните, обявени за китайски държавни празници.

От 5-ти април 2012г. Посолство на Китайска народна република е въвело промени в реда за издаване на виза на български граждани за Китай:

При подаване на всички видове визи е задължително да се предостави покана или Invitation Letter of Duly Authorized Unit.

Едновременно се въвеждат такси за издаване на виза на български граждани за Китай. Консулските такси за Китай стават платни и се заплащат в щатски долари.

ЗА СПРАВКИ:

http://www.chinaembassy.bg/bjly/lsyw/t919346.htm

http://www.chinaembassy.bg/bjly/lsyw/t819708.htm

http://www.chinaembassy.bg/bjly/lsyw/t947399.htm

ИЗИСКВАНИЯ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПОКАНАТА НА КЛИЕНТА

Вашата покана за китайска виза трябва да съдържа следната информация:

1. Информация за канещата страна (фирма, организация или физическо лице) : име, адрес и телефон.

2.  Лични данни на пътуващия: имена, пол, дата на раждане, номер на паспорта.

3.  Печат и подпис на ръководителя на фирмата. Ако канеща страна е физическо лице - достатъчен е само подпис.

4.  В какво се изразяват двустранните ви отношения.

5.  Каква е причината за посещението в Китай.

6.   Датина пътуване - пристигане и отпътуване.

7.   Име на провинцията и на града/градовете в Китай, които ще бъдат посетени.

8.   Кой поема разходите по пътуването.

ЗАБЕЛЕЖКА:

1. Поканата може да е получена по факс, имейл, по куриер или  по поща.
2. Служителите на консулски отдал на посолството на Китай имат право по тяхна преценка да изискват допълнително други документи.

Във връзка с настъпилите промени GLOBE TRAVEL предлага допълнителна услуга на своите клиенти и партньори, ползващи туристически услуги на фирмата – предоставяне на Invitation Letter of Duly Authorized Unit (документ визова поддръжка  за оформяне на туристически и бизнес визи, еднократни и многократни годишни)

С подробности относно такси, срокове за оформяне и необходими документи е възможно да се запознаете в офисите на фирмата.

Основни необходими документи за издаване на визи за Китай:

Задграничен паспорт на гражданин на Р България, валиден 6 месеца след приключване на Вашата виза. Наличие поне на две чисти страници в паспорта;

Покана или  Invitation Letter of Duly Authorized Unit;

За гражданите на други държави, кандидатстващи за виза в София е необходимо да предоставят допълнително ксерокопие на ID карта. За чужди граждани стойността на виза се определя различно от цените на визи за български граждане.

2 броя цветни актуални снимки паспортен формат;

Попълнена визова анкета. Попълването на анкети може да стане и в офиса на агенцията при съдействието на сътрудници на фирмата;

Информация относно визовия режим с Китайска Народна Република.

Съгласно законодателството на КНР, чужденец, влязъл в страната с определен вид виза, няма право и не може да промени на място вида на притежаваната от него виза. При краткосрочно пребиваване в страната, в случай на необходимост, чужденецът може да подаде молба пред бюрата за чужденци към полицията за продължаване срока на своя престой за още един месец. Те са компетентни и по въпросите за издаване на разрешения за дългосрочно пребиваване в Китай. Желаещите да посетят Хонконг от Китай, след което обратно да се върнат в Китай, следва своевременно да се снабдят с двукратна (или многократна) входна виза за Китай.

За частни и бизнес посещения се изисква покана от съответния китайски гражданин или фирма. Журналистически визи се издават след получаване на специален сертификат от компетентните китайски власти. Визи за студенти за обучение в КНР се разрешават след писмено съгласие на МО на КНР.

От началото на 2004 г. китайските власти започнаха издаването на разрешения за дългосрочно пребиваване в Китай със срок на валидност от 1 до 5 години на чуждестранни инвеститори, високо квалифицирани чужди специалисти и чуждестранните студенти в държавните учебни заведения. Разрешението за пребиваване в Китай само по себе си представлява вече и многократна входна виза.

От 14 юли 2005 г. българските граждани могат да влизат на териториите на специалните административни райони на Китай - Макао и Хонконг, без необходимост от виза, за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца.

Митнически изисквания при пътуване в Китай

При влизане на територията на КНР се попълват специални митнически декларации. Има ограничения за внос на хранителни продукти от месо, както и други лесно развалими храни в нестандартни опаковки. В сила са стриктни мерки срещу вноса на опиати и взривни вещества.

Количеството алкохол, който се внася за лична употреба, също се декларира. Всеки чужденец при влизане на територията на Китай следва да декларира притежаваната от него чуждестранна валута, ако тя е на стойност над 5 000 щ.д.

При напускане, ако притежаваната валута е на стойност между 5 000 и 10 000 щ.д., пред митническите власти трябва да бъде представен документ "Разрешително за износ на валута от страната", издаден от съответната китайска банка. Когато изнасяната сума надвишава 10 000 щ.д., този документ трябва да бъде заверен от местното Бюро за чуждестранна валута.

При обмен на чуждестранна валута в китайски юани на територията на КНР, репоръчително е това да става в обменните бюра на Bank of China. При напускане на страната юаните могат да бъдат обърнати отново в чуждестранна валута само ако бъде представена разписка за обмяна на валута в който и да е офис на Bank of China. При напускане територията на Китай, всеки чужденец има право да изнесе до 2 бутилки алкохол, сложен в основния, а не в ръчния багаж.

Не се допуска в ръчния багаж да има отворени шишета с безалкохолни напитки, спринцовки или ампули с лекарства. В случай, че се налага по време на пътуване да се инжектира лекарство, е добре да се представи съответен документ с описание на лечението, издаден от компетентно лечебно заведение, с превод на английски език.

Митническите власти нямат конкретни изисквания за износ на билки, произведени и закупени в Китай от български граждани в качеството им на физически лица, а не на търговски дружества. Предварително, в зависимост от количеството на лекарствата или билките, следва да са проверят изискванията за вноса им на територията на Република България.

 

 Тайланд

Необходими документи:

Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца, считано от датата на влизане в Кралството.

Копие от резервация за двупосочен самолетен билет.

Снимка паспортен формат

Вярно попълнена визова анкета (предоставя се от агенцията при задействане на услугата)

Ваучер за хотелско настаняване или копие от направена резервация за такова.

 

Визата ще е готова след 7 работни дни, считано от деня на подаване.

Визата е валидна за едно влизане в страната в рамките на 3 месеца, считано от датата на издаване. Максимален престой в Кралството е 60 календарни дни. При нужда от 2 и повече влизания в страна за всяко следващо се доплаща по 30 евро.

След като бъде изготвена визата се полага в предоставения от пътуващото лице паспорт и може да бъде взета и от офиса на агенцията.

 

Created by 123.bg