БЕЗПЛАТЕН ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

От тук може да се абонирате за нашия нюзлетър, и да получаване информация за новите оферти и дестинации в нашия сайт!

Име:
Фамилия:
Частно лице
Тур-агент
Вашия е-майл:
Записвайки се, се съгласявам с политиката за Поверителност по отношение на личните данни на Глоб трейд ЕООД съгласно GDPR.
 
×

Услуги

Английски в Малта

Е З И К О В И  К У Р С О В Е  В  М А Л T А

идеален начин за съчетание на почивка с изучаване на английски език

През последните 20 години Малта спечели голяма популярност с образователните си програми и стана привлекателна не само за ваканционен туризъм, но и за всеки, който желае да изучава или усъвършенства английски език. Той е бил обявен за официален език на страната в началото на 19 век и едва през 1934 г. като такъв е добавен и малтийският. В резултат на това Малта е една от малкото страни в света, която е двуезична – официални езици са паралелно английски и малтийски. Английският език преобладава в общуването на населението и в междуведомствената кореспонденция. Първите уроци започват още в детската градина. В повечето средни училища, във всички колежи и във Университета се преподава само на английски. Двата най-големи ежедневника и голям брой списания и брошури се издават на английски език.

Малта e идеално място и за усъвършенстването на езика. Уроците се провеждат не само в езиковите училища, а и извън класните стаи - в непринудени разговори и общуване в ежедневието. Това е много важен елемент в изучаването на даден език, а приятният климат, приветливото население и спокойната атмосфера, прави престоя още по-привлекателен по всяко време на годината. Но през лятото Малта е Меката за младежите - Островът се подмладява невероятно, младежкият дух се чувства навсякъде...а от есента идва времето на по-възрастните. За тях препоръчваме месеците от септември до юни.
В Малта ежегодно се обучават около 80 000 чужденци-представители на близо 60 страни, а ежегодният прираст е около 15-20%.
 
Програма на предлаганите езикови курсове:
- General English (общ английски курс) – 20 урока седмично
- Intensive English (интензивен общ английски ) - 30 урока седмично
- стандартни и интензивни опреснителни курсове за кандидат - студенти
- тематичен английски език  в избрана от Вас област: туризъм, медицина и др.
- Business English: 20 урока общ курс сутрин + 10 урока след обяд Business English
- 8-13 седмична специализирана подготовка за TOЕFL, IELTS, CAMBRIDGE-сертификати
- детски и младежки ваканционни лагери с езиково обучение и богата програма
     
Всички курсове се провеждат целогодишно - за възраст над 14 г., за индивидуални или за групови пътувания; без ограничение за начална дата, изходно ниво на владеене на езика, интензивност и продължителност.
Настаняването е по избор:
1. В малтийски приемни семейства (със закуска и вечеря) – разположени винаги в близост до училището.
2. В общежитията, съставляващи един общ комплекс с езиковото училище.
3. В хотели от всички категории (със закуска или закуска и вечеря); отдалеченост около 30 мин.
4. През летните месеци се предлагат исамостоятелни (напълно оборудвани) апартаменти извън комплекса с 2-3   спални, хол, баня. Закуска, обяд, вечеря се сервират в ресторанта - препоръчваме предварителна заявка  
 
ОСИГУРЯВАМЕ ПЪЛНА ПОДКРЕПА ПО ВРЕМЕ НА ЦЕЛИЯ ПРЕСТОЙ и насочваме кандидатите към подходящ курс според целта на изучаване на езика, като се извършва внимателен подбор на квартири/семейства/хотели за настаняване. Кандидатите се посрещат лично, придружават се и се настаняват. Същевременно се провежда опознавателен тур около района на настаняването, училището, магазини, места за отдих и развлечение.
ЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ се провежда в едно от най-престижните училища в Малта:
 
LANGUAGES PLUS 
Разположено е в един от най-красивите и съвременни райони на Малта –в близост до морето и до най-популярния град-туристическият център St. Julians (с многобройни ресторанти, барове, клубове, дискотеки, кафенета, кина, боулинг, малък пясъчен плаж). LanguagesPlus е един уникален комплекс, неповторим като местоположение, околна среда, материална база; предлага уютни класни стаи, общежития, обширен двор с екзотична градина и голям плувен басейн, интернет-клуб, видеотека, библиотека, ресторант с разнообразна храна на достъпни цени, бар-дискотека.
След входящ тест за установяване на нивото, курсистите се разпределят в интернационални групи от макс. 10 души (като се съблюдава и възрастта). Занятията се провеждат 5 дни в седмицата от 09.00-12.30 ч. (стандартен курс – 20 ч. седмично), а при интензивен (30 часа) - и в следобедните часове от 13.00 до 14.30 ч. Преподавателите са на много високо ниво, учебният процес протича в непринудена и приятелска атмосфера, а методите на преподаване стимулират развитието на разговорния език. Съществен принос  има и заобикалящата англо-говореща среда.
В процеса на обучението курсистите имат възможност да преминат в по-горно ниво според постигнатите знания. 
 

Цени според типа настаняване:

При настаняване в приемно семейство: 

Районите за настаняване в семейства са в едни от най-тихите и приятни градове, с красива архитектура.

Първият вид настаняване в малтийски приемни семейства е в къщи са с красива архитектура,  разположени в най-тихите и приятни райони около училището. Къщите и вилите се намират на около 10-30 мин. пеша. Предлага се настаняване тип "стандарт" и "комфорт" на база закуска и вечеря. 

Вторият вид настаняване е в по-луксозни и широки къщи, чиито стаи са с по-комфортно оборудване, и/или наличие на Интернет, климатик, отделен самостоятелен хол, тераса, самостоятелен кухненски бокс с хладилник, печка, прибори за кафе и други удобства. По принцип настаняването е в двойни стаи (много рядко - в тройни).
И при двата вида настаняване може да се ползва и самостоятелна стая (срещу допълнително заплащане). 
Семействата са лицензирани и специално подбрани, работата им като приемни семейства е тяхната основна професия. Освен приготовяне на храната и сервиране, към задълженията им влизат почистване на стаята и пране на дрехите. Предоставя се ключ от къщата - така, че няма ограничения, но все пак трябва да се спазват и установените правила.
Настаняването може да е и преди започването на курса, както и да продължи след приключването му (срещу допълнително заплащане).


2013 г.
2 седмици
3 седмици
4 седмици
стандартен
интензивен
стандартен
интензивен
стандартен
интензивен
06.01 - 23.03 и 20.10 - 22.12
760
960
980
1 80
1 255
1 455
24.03 - 22.06 и 25.08 - 19.10
800
1100
1070
1 370
1 355
1 655
23.06 - 24.08
885
1285
1 195
1 595
1 540
1 940
Доплащане на седмица за:
обяд в ресторанта на училището: 85 евро;
единична / самостоятелна стая в семейство: 70 евро;
къща / апартамент / стая - тип „комфорт”: 50-60 евро;
младежка програма екскурзии и мероприятия: 85 евро;
за младежи до 17 г. задължително се доплащат 40 евро на седмица за супервайзор/наблюдател

 

Цените в ЕВРО включват: посрещане, придружаване до мястото на настаняване, ориентировъчен тур, тест, такси-регистрация, сертификат, курс общ английски - 20 или 30 часа седмично, учебни материали, полупансион (континентална закуска + вечеря), настаняване в двойна стая, която се дели с друг. Къщите и апартамените са разположени винаги в близост до езиковото училище и до район Ст. Джулианс 

 

Деца и младежи от 14 до 17 години се включват в специализиран курс за младежи – в интернационални групи (12-15 д.макс.). По желание могат да се запишат и да участват в пълната младежка програма с мероприятия– с групов ръководител. Препоръчваме обяд в ресторанта на училището-богат избор на меню, обилни порции.

Ако периодите на престой се застъпват, съответните дни от двата периода се изчисляват пропорционално. Курсовете започват само в понеделник. Ако  курсът се започне  по-късно, не се полагат компенсации за пропуснатите дни – заплаща се за цялата текуща седмица.

При настаняване в общежитията: 

Общежитията са разположени са в един и същи комплекс с училището – предлагат малки уютни апартаменти тип ”стандарт” или „комфорт”– всеки от тях е със самостоятелни 2-3 спални; общи помещения  - напълно оборудван кухненски бокс/трапезария с хладилник, телефон, отопление през зимата, баня, широки тераси. Препоръчваме апартаментите тип комфорт- новообурудвани и с климатик в спалните.

 

2013 г.
2 седмици
3 седмици
4 седмици
стандартен
интензивен
стандартен
интензивен
стандартен
интензивен
06.01 - 23.03 и 20.10 - 22.12
670
870
930
1 130
1 190
1 390
24.03 - 22.06 и 25.08 - 19.10
730
1030
1 015
1 315
1 300
1 600
23.06 - 24.08
765
1230
1 165
1 565
1 490
1 890
Доплащане на седмица за:
полупансион (закуска и вечеря): 130 евро;
пълен пансион (закуска,обяд и вечеря): 200 евро;
единична стая: 90 евро;   
апартамент тип „комфорт” (климатизиран): 140 евро

 

Цените са в ЕВРО и включват: трансфери, ориентировъчен тур, встъпителен тест, учебни материали, такси-регистрация, сертификат, заявения курс + описаното настаняване без храна.

Храната се сервира в комплекса/ресторанта на училището. За обяд и вечеря се предлага голямо разнообразие, винаги има избор от 8 предястия и мин. 10 основни ястия и десерти. За закуска има избор от блок-маса със салами/шунки, сирена, масло, корнфлейкс, сокове, мляко, кафе.

 

Цените не се отнасят за деца 14-17 г., включени към младежките групи.

Деца под 18 год. – без придружител (групов ръководител) не се допускат за самостоятелно настаняване в резиденцията. Ако от България се сформира група - дори и от 4 души и в групата има поне един над 18 год., който да поеме функцията и отговорността на групов ръководител, тогава може да се разреши такова настаняване. Все пак за възрастова група 14-17 г. може са се предложи настаняване в резиденцията, като желаещите (независимо от броя им) се включват в специални младежки групи, които имат и местен групов ръководител, който се грижи за организиране на груповите мероприятия, дисциплината, вечерния час. За тях се предлага настаняване в стаи с 2, 3 или с 6 легла. Обучението е в интернационални групи от 12-15 д.

Ако периодите на престой се застъпват, съответните дни от двата периода се изчисляват пропорционално. Курсовете започват САМО в понеделник. За пропуснати дни не се полагат компенсации-заплаща се за цялата текуща седмица. Пристигането и настаняването могат да бъдат според желанието на всеки курсист (няма ограничение), но се заплаща за допълнителните дни престой. Настаняването в общежитията започва в неделя (не се заплаща като допълнителен ден), а освобождаването на стаите е в събота на обяд. За запазване на стаята събота и неделя (до часа на трансфера) има допълнително минимално заплащане.

При настаняване в хотел: 

Настаняването може да е и в хотели от всички категории (разположени в близост до училището - Ст.Джулианс /Пачевил - на 20-30 мин.). Настаняването може да е и преди започването на курса, както и да продължи след приключването му (срещу допълнително заплащане). При конкретна заявка предлагаме и 4* хотели. Най-близо до училището се намират хотелите: Corinthia Marina 4+* и Bay Street 3+*.
 

Цени за 2013 г. :

Курс и настаняване в хотел 3* (Alexandra или Valentina):

Периоди
       2 седмици
 3 седмици
 4 седмици
 от 1.11. до 31.3.
685
980
1 235
доплащане за единична стая
195
295
340

Доплащане за периода 01.04 - 30.06: 17евро на ден, на човек в двойна стая и 14 евро на ден, на човек в единична стая.

Доплащане за вечеря: 13 евро на ден

 

Курс и настаняване в хотел Bay Street 3*+:

Периоди
       2 седмици
 3 седмици
 4 седмици
 от 1.11. до 31.03
 685
980
1 235
доплащане за единична стая
195
295
340

Доплащане за периода 01.04 - 30.06: 17евро на ден, на човек в двойна стая и 14 евро на ден, на човек в единична стая.

Доплащане за вечеря: 13 евро на ден

 

Курс и настаняване в хотел CORINTHIA MARINA 4 * Superior:

Периоди
       2 седмици
 3 седмици
 4 седмици
 от 1.11. до 28.02.
848
1 165
 
доплащане за единична стая
352
500

Доплащане за периода 01.03 - 31.03: 11 евро на ден, на човек в двойна стая и 24 евро на ден, на човек в единична стая.

Доплащане за вечеря - 17 евро на ден.

 

Цените са в евро и  включват : трансфери, сертификат, тест, регистрационна такса, учебни материали, курс - общ английски - 20 урока седмично, настаняване в двойна стая със закуска и вечеря (без настаняване в CORINTHIA MARINA 4*).
 
Предлагат се и специализирани курсове за сертификати Cambridge.
Оптималната продължителност на езиковите курсове е около 1-2 месеца, но за кратък престой се препоръчва интензивен курс.  В него групите са по-малки; има възможност за разширяване на познанията от предиобедния курс и за концентрация в развиването на комуникативните способности (подобряване на разговорния език) и към усъвършенстване на граматиката.
Ежедневно се организират и многобройни развлечения и екскурзии, които допринасят за създаване на приятелски връзки.  
 
СПЕЦИАЛИЗИРАНИ КУРСОВЕ
BUSINESS  ENGLISH :
20 часа общ английски + 10 часа Business English
Доплащане
100 евро на седмица към цената за интензивния курс
 
CAMBRIDGE КУРСОВЕ
начало: 6 януари ( 10 седмици )
24 март ( 11 седмици )
15 септември ( 12 седмици )
от 10 до 12 седмици
от 2 780 евро
до 3 360 евро
Възможно най-добрият курс - препоръчва се! В основата на курса е залегнал общ английски, но с насоченост към подготовка за изпита. Провеждат се и ежеседмични тестове.
Включването в курс за сертификат става след специален тест, от чийто резултат зависи вида курс-подготовка за PET, FIRST, ADVANCED./

В Малта се провеждат ежемесечни изпити за сертификати IELTS.

Сертификатът IELTS се числи към най-престижните, паралелно с CAMBRIDGE.

 

Цените за този вид курсове са в ЕВРО и включват: трансфери, курс-20 часа седмично (Business English-30), специален встъпителен тест, учебни материали, настаняване в семейство-в двойна стая (която се дели с друг), закуска и вечеря.
Цените варират според вида настаняване и периода, в който се провежда курсът !
Цените за настаняване в резиденцията или в хотел се предоставят по заявки

 

Дати за стартиране на курсовете:

КУРСОВЕТЕ ЗА АБСОЛЮТНО НАЧИНАЕЩИ ЗАПОЧВАТ САМО НА: 7.1.; 3.2.; 4, 24 и 31.3; 28.4.; 19 и 26.5; 2, 9, и 16.6.; 25.8.; 15 и 29.9.; 6, 13, 20 и 27.10.; 24.11.
ДЪЛГОСРОЧНИТЕ КУРСОВЕ – 8 И ПОВЕЧЕ СЕДМИЦИ ЗАПОЧВАТ САМО НА: 6 януари; 3 и 21 февруари; 2, 3 и 21 март; 28 април; 26 май; 23 юни; 18 август; 15 сeптември, и 5 януари 2014

 
Неустойки и компенсации при прекъснат курс и настаняване:
 

1. за периода 01.06 - 30.09.2013

- при започнал курс и прекъснат по собствено желание-СУМИ НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ

2.За другите периоди от годината:

- при започнала седмица от курса и прекъсната по собствено желание - не се полага възстановяване на суми за текущата седмица / за анулираните дни /.

- за останалите заявени седмици:

а/ възстановява се 50% от сумата за следващата седмица след прекъсването;

б/ възстановява се 100 % на сумите – за всички останали заявени седмици.

При анулиране на дългосрочен курс и настаняване /8 седмици и повече/ се прилагат други правила

 
 
Забележки:
Условия за записване: кандидатът трябва да изпрати мена по паспорт, дата на раждане; вид курс и настаняване; начало и продължителност на курса /съобразена с директните полети до и от Малта - в дните понеделник и четвъртък/.
Посочените в различните варианти цени, независимо от настаняването, НЕ ВКЛЮЧВАТ САМОЛЕТЕН БИЛЕТ, който осигуряваме на преференциални цени. 
 
 Предлагаме издаване на самолетни билети и медицински застраховки на префернциални цени!

 

 

Туроператорът има сключен застрахователен договор по чл. 42 от ЗТ със ЗАД ”Булстрад Виена Иншурънс Груп" - клон София и има издадена застрахователна полица № 3405125203000001, валидна до 19.04.2013 г.

 

 

 

 

 Created by 123.bg