БЕЗПЛАТЕН ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

От тук може да се абонирате за нашия нюзлетър, и да получаване информация за новите оферти и дестинации в нашия сайт!

Име:
Фамилия:
Частно лице
Тур-агент
Вашия е-майл:
Записвайки се, се съгласявам с политиката за Поверителност по отношение на личните данни на Глоб трейд ЕООД съгласно GDPR.
 
×

Услуги

Полезно ...

При пътуване

Важни съвети преди пътуване

цена от:

Колкото по-лек е куфарът ви, толкова по-леко ще бъде и пътуването.

Всеки, който е трябвало да разнася обемни и тежки куфари по летищата по света, знае колко е важно багажът ти да е компактен. Освен това, повечето багаж означава и по-големи разходи.

 

Ето няколко съвета за това как да съберем най-необходимите си вещи в един куфар, за да спестим пари и да избегнем излишното натоварване:

1. Изберете подходящ за вас куфар

Купете си куфар (чанта), който е достатъчно здрав и в същото време не много тежък като тези, направени от 100% рециклирана пластмаса. Проверете предварително колко килограма максимум може да тежи багажът ви, за да не се налага да доплащате за него. Съобразете тежестта и с физиката си.

2. Най-трудното решение: Какво да сложа в куфара?

Вероятно преди всяко пътуване се чудите какво точно да вземете със себе си и винаги имате неприятното усещане, че сте забравили нещо. Най-добрият подход е да струпате на купчини дрехите и вещите, които мислите, че ще ви потрябват. Преценете трезво от какво наистина ще имате нужда. И, вместо да тъпчете излишни дрехи, просто си вземете някакъв перилен препарат, за да можете да обличате наличните по повече от веднъж. Особено, ако тръгвате на по-дълго пътуване…

3. Носете дрехи, който не се мачкат

Ако избирате дрехите си за пътуването според това кои се мачкат най-малко, то със сигурност ще освободите доста място в куфара си. Дънките и плетените блузи са най-добрият избор, тъй като не изискват гладене и е сигурно, че в тях ще изглеждате добре, дори да ви се наложи да се преоблечете изключително бързо.

4. Не носете онова, което можете да вземете на заем

Можете да намалите значително обема на багажа си, ако пътувате с компания и проучите предварително дали някой ще носи нещо, което става за обща употреба (шампоани, сешоари, чадъри).

5. Използвайте мостри на козметични продукти

Малките пликчета шампоан, крем за лице и други козметични продукти са идеални за носене на път – спестяват място и правят багажа ви доста по-лек.

6. Оставете място за подаръци

Ако мислите да се връщате с повече багаж, отколкото сте взели при занимаването си, вземете си допълнителна чанта. Може би звучи непрактично, но на път за вкъщи ще осъзнаете колко е било полезно – особено, ако получите или купите някакви подаръци, направите шопинг обиколка или просто си купите сувенири за спомен.

 

И преди да тръгнете, проверете още веднъж дали не сте забравили най-важните неща:

валиден задграничен паспорт или лична карта
билет или разпечатка на маршрута
пътническа застраховка
валидна европейска здравноосигурителна карта, ако пътувате в Европа
платихте ли си сметките и данъците, които дължите
пари
хотелски ваучер (ако ще отсядате в хотел)
шофьорска книжка (ако възнамерявате да шофирате)
виза (ако е нужна такава)
кой ще се грижи за домашните Ви любимци
проверете : фурната, бойлера, газови уреди, централното отопление, кранчетата на чешмите и душовете, прозорците и вратите на балконите
изхвърлете храните с изтекъл срок от хладилника
включете алармената система


Вещи, които може да са ви от полза:

Карти, пътеводители, речник
Фотоапарат и камера
Зарядното устройство за мобилния телефон
Слънчеви очила, очила за четене, лещи
Книги, списания, дискове , батерии, карти за игра
Удобни обувки за ходене, раница, свободна чанта
Лекарства, санитарни материали и термометър
Комплект за шиене
 Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.   

 

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със "Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издадена на 04.11.2021г. застрахователна полица № 03700100003532, валидна за периода от 00:00 час на 04.11.2021г. до 23:59 часа на 03.11.2022г >>>>>

 

Туроператорът издава застраховки "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, около 2% от стойността на пътуването.

 Created by 123.bg