БЕЗПЛАТЕН ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

От тук може да се абонирате за нашия нюзлетър, и да получаване информация за новите оферти и дестинации в нашия сайт!

Име:
Фамилия:
Частно лице
Тур-агент
Вашия е-майл:
Записвайки се, се съгласявам с политиката за Поверителност по отношение на личните данни на Глоб трейд ЕООД съгласно GDPR.
 
×

Услуги

Полезно ...

При пътуване

При пътуване със самолет

Колко и какво можем да качим в самолета
цена от:

Правила за размера и съдържанието на багажа

 при пътуване със самолет


Всички пътници  имат право на безплатен превоз на регистриран багаж /в багажника на самолета/ и на ръчен багаж в салона. Безплатните норми за брой и тегло на багажа могат да бъдат различни в зависимост от класата на пътуване /бизнес или икономическа/ или от типа самолет, с който се изпълняват полетите. Превозът на багаж по редовните линии е съобразен и с някои общи правила, които трябва да имате предвид:


1. Забранени вещи за превоз в регистрирания багаж
Документи, ключове, пари в брой, пътнически чекове, кредитни и дебитни карти, ценни книжа; Всички видове бижута, ценни метали, скъпоценни и полускъпоценни камъни; Електронни или технически уреди и аксесоари за тях като: компютри, фотоапарати, видеокамери, клетъчни телефони и др. подобни; Всички видове газ в бутилки под налягане; Опасни химикали; Антики, ценни произведения на изкуството; Чупливи или бързоразвалящи се стоки; Всички видове багаж, които са неподходящо опаковани и има вероятност да пострадат при превоз във въздуха; Вещи, които са забранени от действащите закони на някоя държава от, през и за която ще се лети; Всички видове вещи, които поради своята същност, вид, форма, мирис могат да навредят на самолета, останалите пътници, на другите багажи или на служителите, които ги обработват.


2. Правила за превоз на регистриран багаж
Стандартната норма за безплатен превоз на регистриран багаж за пътници в икономическа класа е до 20 кг. Свръхбагажът подлежи на допълнително таксуване за килограм в зависимост от дестинацията.

При превоз на спортна екипировка се заплаща такса съобразно изискванията на авиокомпанията.


3. Правила за превоз на ръчен багаж
Всеки пътник има право на превоз на един брой ръчен багаж с максимални размери 55х40х23 см и тегло до 10 кг. Размерът е различен за различните типове самолети, с които оперира авиокомпанията и за него може да се осведомите при закупуването на билета си. В случай, че багажът ви не отговаря по размер или по тегло на нормите, той ще бъде превозен като регистриран багаж и ако надвишава определеното тегло, ще бъде таксуван като свръхбагаж. Освен разрешения ръчен багаж, в салона на самолета може да се превозват още: бастун или патерици; книги и вестници за четене по време на полета;сгъваема количка за бебета, бебешка кошница.


4. Допълнителни ограничения за превоз на вещи в ръчния багаж
По силата на Европейска директива от ноември 2006 г. пътниците могат да носят течности, гелове и аерозоли в опаковки до 100 мл. Всички те трябва да са опаковани в отделна прозрачна найлонова торбичка с обем не по-голям от 1 литър. Ограничението важи за всички видове гелове, пасти за зъби, пяна за бръснене, кремове и шампоани. Изключения се допускат само за бебешки храни и лекарства, нужни за времето на полета. Закупените във фри-шоповете на летищата течности трябва да бъдат опаковани и запечатани в прозрачна опаковка в магазина.


5. Комбиниране на теглото: не се допуска комбиниране на разрешената норма за превоз на ръчен и регистриран багаж
В случай, че се налага превоз в салона на обемисти чупливи вещи /напр. музикални инструменти/, за тях се заплаща допълнително.

 

 Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.   

 

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със "Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издадена на 04.11.2021г. застрахователна полица № 03700100003532, валидна за периода от 00:00 час на 04.11.2021г. до 23:59 часа на 03.11.2022г >>>>>

 

Туроператорът издава застраховки "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, около 2% от стойността на пътуването.

 Created by 123.bg