БЕЗПЛАТЕН ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

От тук може да се абонирате за нашия нюзлетър, и да получаване информация за новите оферти и дестинации в нашия сайт!

Име:
Фамилия:
Частно лице
Тур-агент
Вашия е-майл:
Записвайки се, се съгласявам с политиката за Поверителност по отношение на личните данни на Глоб трейд ЕООД съгласно GDPR.
 
×

Услуги

Полезно ...

При пътуване

Европейска здравно осигурителна карта

ЕЗОК се издава безплатно.
цена от:

Европейска здравно осигурителна картаВсички граждани на Република България с непрекъснати здравноосигурителни права, имат право на медицинска помощ във всички страни от Европейския съюз (ЕС), Европейската икономическа зона (ЕИЗ) и Швейцария, ако се разболеят или наранят по време на временен престой в някоя от тях.
За да се възползвате от това си право, се нуждаете от валидна Европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК), която ще ви бъде издадена безплатно в най-близкия Ви дистрибуционен център (списък).

Всяка ЕЗОК е поименна и лична за всеки един човек или член на семейството Ви.


Вие се нуждаете от ЕЗОК, ако:
  • Планирате посещение на страна от ЕС / ЕИЗ или Швейцария
  • Редовно посещавате някоя от тези страни например за бизнес или удоволствие
  • Планирате да си търсите работа в която и да е от тези държави
  • Сте изпратен да работите временно в някоя от тези страни, но продължавате да плащате данъците си в България.
  • Възнамерявате да проведете обучение в някои от тези държави, но продължавате да се считате за постоянно пребиваващ в България
  • Желаете да посетите която и да е от тези страни временно, като целта на престоя Ви не е лечение или от медицински характер.
Европейската здравноосигурителна карта или нейният еквивалент — временно заместващото я удостоверение, улеснява Вашия достъп до медицинско лечение, което може да се наложи при временното ви пребиваване в друга държава-членка на ЕС. Това лечение се предоставя в съответствие с правилата на посещаваната от Вас държава - членка, а направените разходи се възстановяват съгласно прилаганите в тази държава тарифи. Например, ако медицинската помощ в посещаваната от Вас държава е безплатна, вие също имате право на безплатна помощ при представяне на своята карта или еквивалентен документ.
Използването на европейската здравноосигурителна карта гарантира възстановяване на вашите медицински разходи на място или скоро след завръщането Ви у дома.

Европейската здравноосигурителна карта бе въведена постепенно от 1 юни 2004 г. до 31 декември 2005 г. От 1 януари 2006 г. тя се издава и признава от всяка една страна членка на Европейския Съюз. От 1 април 2010 г. тя е задължителна при напускане на територията на България (поради горепосочените причини).
Европейската здравноосигурителна карта замества използваните в миналото формуляри, и по-специално широко известния формуляр E 111:

  • E111 и E111B, използвани от туристи,
  • E110, използван от компании за международен превоз,
  • E128, използван от работници, командировани в друга държава-членка, и от учащи,
  • E119, използван от безработни лица, търсещи работа в друга държава-членка (само за обезщетения в натура).

 

МОИТЕ ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИ ПРАВА В ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА

КЪМ КОГО ДА СЕ ОБЪРНЕТЕ В КОНКРЕТНАТА СТРАНА НА ПРЕБИВАВАНЕ


Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.   

 

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със "Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издадена на 04.11.2021г. застрахователна полица № 03700100003532, валидна за периода от 00:00 час на 04.11.2021г. до 23:59 часа на 03.11.2022г >>>>>

 

Туроператорът издава застраховки "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, около 2% от стойността на пътуването.

 Created by 123.bg