Екскурзии

Индия

Приоритетна оферта

Индия и Непал - духовния център на Земята

11 дни/ 9 нощувки със закуска и вечеря и богата екскурзионна програма

цена от: 3198 лв.
София - Истанбул - Катманду - Делхи - Агра - Фатехпур Сикри -Д жайпур - Делхи - Истанбул - София 

Дати 2018:  18-28.03 , 06-16.04 , 20-30.04.2018 г.
 
ПРОГРАМА: 

I ДЕН/ София – Истанбул - Катманду 
Отпътуване от Летище София, Т2, с редовен полет на авиокомпания Турски Авиолинии, София – Истанбул – Катманду. Багажът се чекира директно до Катманду. 
II ДЕН/ Катманду 
Пристигане в Катманду в 11.35 ч. Посрещане на летището в Катманду от представител на фирмата – партньор. Трансфер. Нстаняване в хотелa. Свободно време за почивка. 
Следобед разходка в Тамел – туристическия център на Катмаду, известен с криволичещите си улички, с множеството занаятчийски магазинчета, магазини за дрехи и ресторанти. Трансфер до хотела, вечеря и нощувка. 
По желание срещу допълнително заплащане: полудневна екскурзия до храмът Пашупатинат/ Буданат ступа ( с вкл. трансфер, входни такси и екскурзовод на руски език ) - 78 лв. на човек 
III ДЕН/ Катманду 
Закуска. Обиколка сред забележителностите на Катманду с посещения на религиозния комплекс Сваямбунат, площад Дърбар, по-известен като Хануман Дока, на чиято площ са разположени десетки сгради и статуи, като: Кащамандап - дървена сграда, за която се казва, че е дала името си на град Катманду; Храм Таледжу - един от най-старите храмове на площада, този храм с 3 покрива във формата на пирамиди е пример за характерния Нювари архитектурен стил; Кумари Гар - домът на "Кумари" или живата богиня, Храмът Шива Парвати, Кал Бхаираб и др.  Разходка с рикша и отпътуване за Патан - един от трите кралски града в долината, център на будистката и индуската култура. Шоу програма – магията на пеещата купа на Майстора. Пеещите купички са известни със своите лечебни и релаксиращи качества и са били измислени от древните тибетски и непалски будистки монаси за физическо, умствено и духовно обновление. Пеещи купи също се наричат купици от Хималаите, източник на положителна енергия, под формата на звукови вибрации. Пеещите мелодии са поредица от звукови вълни, произведени от тях. Дълбоки, изтънчени и мощни, тези звукови вълни, се смята, че проникват в съзнанието на слушателя, като така го успокояват. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 
IV ДЕН/ Катманду 
Закуска. Целодневна екскурзия из забележителностите на град Бхактапур. Площад Дурбар на Бхактапур е скъпоценния камък не само на Бхактапур, но и на цялата нация. Най-завладяващите структури тук са световноизвестният Дворец с 55 прозореца, Голдън Гейт, Голямата камбана, Храмът Сидхи Лаксми и Храмът на Шива. На площад Таумадхи е разположен храма Ниатапола, който датира от 1702 г. Колосалната пет етажна постройка е най-високият храм - пагода в страната. По-късно посещение на Музеят на краденото изкуство: този музей е един много различен музей, тук ще имате възможността да видите реплики на крадени архитектури от различни обекти на културното наследство. 
Следобед – по желание срещу допълнително заплащане -  отпътуване към планините Нагаркот, 30 км източно от Катманду. В ясен ден от тук може да се види Връх Еверест. По желание срещу допълнително заплащане: Вечерно културно и музикално шоу, представящо Непалските традиции с вкл. вечеря – 78 лв. на човек / вкл. трансфер и придружаващ рускоговорящ гид / 
Вечеря. Нощувка. 
V ДЕН/ Катманду – Делхи - Агра
Закуска. Трансфер до летището в Катманду за полет до Делхи около обяд. Посрещане в Делхи от представител на фирмата партньор.  Отпътуване за Агра (232 км / около 4 часа).  Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

VI ДЕН/ Агра
Ранно посещение на Тадж Махал (по изгрев слънце). 
В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка от 1000 слона. Тадж Махал е построен в средата на 17-ти век от мугълския Император Шах Джахан, като израз на безкрайната си любов към съпругата си Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор. Следва посещение на Агра Форт, където се е помещавала и управлявала мугълската империя поколоения на ред.  Разглеждат се Залата за посетители и Кралските палати. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
VII ДЕН/ Агра Фатехпур Сикри - Джайпур ( 240 км, 4 часа)

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Джайпур.
По път се посещава Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от мугълския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората с така перфектно запазените сгради. 

Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

VIII ДЕН/ Джайпур 
Рано сутриин по желание срещу допълнително заплащане: Полет с балон над Джайпур – 450 лв (около 1 час)
Закуска. Посещение на старата столица Амбър с оглед на крепостта Амбър. Изкачване до върха на крепостта на слон (или алтернативно с джип). Разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Шийш Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда “Дворецът на ветровете", познат като Хава Махал. 
Обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждане на Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес. 
Посещение на местните пазари. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка. 
IX ДЕН/ Джайпур – Делхи (270 км / около 5-6 часа). 

Закуска. Освобождаване на хотела в Джайпур и отпътуване за Делхи. Следва обзорна обиколка на Делхи – новата част на града. Турът започва от Индийската Порта (42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали във Втората Световна война), сградата на Парламента, Резиденцията на президента и Червената крепост(построена през 17-ти век, пример за архитектурата на Мугхалите). Също тук се намира гробницата Хумаюн, построена от вдовицата на втория мугълски император Хумаюн. Тази гробница е изключителен паметник от Индийско - Персийски стил, предшественик на Тадж Махал. Посещение на Храма – Лотус.

Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка. 
X ДЕН/ Делхи 

Закуска. Посещение на Радж Гат (бащата на народа, мястото където е кремиран Махатма Ганди) и Кутуб Минар - най-високата кула, не само в Делхи, но и в цяла Индия. Размерите са впечатляващи: 72.5 метра височина, диаметър: в основата - 14.32 метра, на върха- 2.75 метра. и Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия, разположена през пътя на Червената Крепост с капацитет 25 000 поклонници. Посещение на храмовия комплекс Акшардам (затворен в понеделник). Вечеря. Нощувка ( непълна). 

XI ДЕН/ Делхи – Истанбул - София 
Ранен трансфер (около 04.00 ч) до летището в Делхи за полет Делхи – Истанбул в 06.55 ч. Пристигане в Истанбул в 10.25 ч. Следващ полет Истанбул – София в 19.15 ч. Пристигане в София в 20.40 ч.

Хотели по програма:

Hotel Clarks Shiraz 4*
Местоположение: Хотелът е разположен на 2 километра от Тадж Махал, в сърцето на Агра, на 7 километра от летището и на 3 км. от жп. гарата. 
В хотела: Бар,барбекю, два ресторанта, открит басейн със шезлонги,няколко големи конферентни зали, бизнес център, рум сервиз, сейф на рецепция. 
Стаи: Всички 237 стаи са оборудвани с климатик, баня, минибар, машина за кафе и чай, телевизор. 
 
Park Regis Jaipur4*
Местоположение: Хотелът представлява величествена архитектурна смесица между колониален и местен стил - разпложен срещу планината Аравали. 
Park Regis Jaipur е разположен точно до крепостта на Амер и Градския дворец. Той се намира на 13 километра от летище Джайпур и на 8 километра от железопътната гара в Джайпур. 
В хотела: Хотелът разполга с басейн, бар, ресторант, градина, тераса, фитнес център, коли под наем, туристическ бюро, обменно бюро, химическо чистене, бизнес център, копирен център, магазин за сувенири. 
Стаи: Стаите са оборудвани с климатик, LCD телевизор със сателитни канали, сейф, мини-бар. 
 
Hilton Garden Inn Gurgaon Baani Square 4*
Местоположение: Hilton Garden Inn Gurgaon Baani Square e разположен на 20 км. от летището Индира Ганди и на 10 минути с кола от DLF Cyber City. 
Стаи: Климатизираните стаи са оборудвани с работно бюро и eргономичен стол. Имат също така и хладилник, сейф за принадлежности и плазмен телевизор. Тоалетните принадлежности са безплатни. 
Услуги: Гостите имат 24-часов достъп до рецепция, като на разположение са фитнес център и плувен басейн. Хотелът предлага и обменно бюро и пералня. 
Хранене: Вариантите за вечеря включват ресторант Glass House, който предлага интернационална кухня, както и бар и сладкарница. 
 
Grand Hotel Kathmandu 4*
Местоположение: Хотелът се намира в централната част на Катманду в близост до Храма Swoyambhunath.Някои основни забележителности на града,като Националния музей и големи търговски центрове са на достъпно разстояние от хотела. 
В хотела: 24 часова рецепция,рум сървиз,обмяна на валута,съхранение на багаж,химическо чистене,бизнес център,салон за красота,магазин за сувенири,сейф,асансьор,климатик,отопление,открит басейн,спа център,сауна,бар,ресторант,безжичен интернет. 
Стаи: Всички стаи са оборудвани с климатик,телефон,телевизор,минибар,електрическа кана за кафе и чай,баня,сешоар,тоалетни принадлежности,безжичен интернет. 
 

Цена : 3268 лв.

Цената е на човек в двойна стая.
Доплащане за единично настаняване : 733 лв.
 
Начин на плащане:
Депозит 50 % при резервация, доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.
 
Цената включва:
 • Двупосочен самолетен билет София – Истанбул – Катманду / Делхи – Истанбул – София с Турски Авиолинии;
 • Летищни такси в размер на 664 лв. (подлежат на препотвърждение);
 • Самолетен билет за полет Катманду - Делхи – 392 лв. ( цената подлежи на препотвърждение при резервация);
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в 4* хотел или подобен в Делхи;
 • 2 нощувка със закуска и вечеря в 4* хотел или подобен в Агра;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в 4* хотел или подобен в Джайпур;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в 4* хотел или подобен в Катманду;
 • Всички входни такси и трансфери по програмата;
 • 1 разходка с рикша в Катманду от площад Дурбар до Тамел;
 • Изкачване на гърба на слон (или с джип) в Амбер форт в Джайпур;
 • Екскурзовод на руски език;
 • Представител на туроператора по време на пътуването, при минимум 15 души;
Цените Не включват: 
 • Виза за Индия при лично явяване в посолсвото – 105 лева/онлайн издаване на виза – 115 лв.
 • Виза за Непал – 48 лв. (заплаща се на летището в Катманду, необходимо е да разполагате с 2 снимки паспортен формат)
 • Полудневна екскурзия до храмът Пашупатинат/ Буданат ступа ( с вкл. трансфер, входни такси и екскурзовод на руски език ) - 78 лв. на човек 
 • Посещение на планините Нагаркот - 70 лева
 • Вечерно културно и музикално шоу в Катманду - 78 лева
 • Полет с балон в Джайпур - 420лв.
 • Бакшиши –по желание
 • Напитки
 • Разходи от личен характер

*Допълнителните екскурзии се заявяват от България до 7 дни преди отпътуване!

 

Полетно разписание:

София 21:35 - 23:10 Истанбул
Истанбул 00:55 – 11:35 Катманду 
Катманду 10:00 – 11:25 Делхи 
Делхи 06:55 - 10:25 Истанбул
Истанбул 19:15 – 20:40 София
 
или 

София 12:15 - 18:05 Доха
Доха 03:20 - 10:30 Катманду
Делхи 03:30 - 05:10 Доха
Доха 07:05 - 12:05 София
 
Забележки:
Няма изискуем минимум  за провеждане на екскурзията.
Заминаването е гарантирано.
Пътуването се  осъществява с климатизиран джип или кола.
 

Документи за  online кандидатстване за  индийската виза :

Паспортът следва да е с мин. валидност 6 месеца от датата на връщане и да има 2 празни страници.
Сканирана 1 стр. на паспорта в PDF формат, до 300 KB
Снимка в JPEG ,  формат от 10 KB до 1 MB с равна височина и ширина, в анфас, на бял  или светъл фон
Попълнен въпросник


Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по фиксинга на БНБ за деня.

 

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със ЗАД ”Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, и има издадена на 19.04.2017 г.  застрахователна полица № 17 100 1315 0000597824, валидна за периода от 20.04.2017 г. до 19.04.2018 г. тук


Туроператорът издава застраховки  "Медицински разноски при болест и злополука на туриста" на ЗАД „Армеец”, ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, с мин. покритие в размер на 5000 евро, чиито общи условия може да видите тук .

 

Туроператорът издава застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук.Посетете ни във facebook
Сайт за продукти от интериорния текстил
Сайт за комиски и играчки
Онлайн магазин за детски играчки