Япония

11 дни / 8 нощувки период на пътуването по желание
цена от:
Програма
1. Ден СОФИЯ – ТОКИО
Отпътуване от летище София за Токио
 
2. Ден НАРИТА, ТОКИО
На летище Нарита, в зоната на „Пристигащи” ще бъдете посрещнат от представител на партньорската ни фирма и с автобус ще бъдете откаран до вашия хотел – HOTEL GRAND PALACE (стандартна стая) или KEIO PLAZA HOTEL (супириър стая) в Токио.
-         В случай, че не успеете да вземете автобуса нашият представител ще ви помогне да вземете такси (Tokyo City Air Terminal), цената до хотела е около 2000 йени, които ще трябва да заплатите и ще ви бъдат върнати по-късно при пристигане в гр. Киото, срещу представена касова бележка, издадена от шофьора.
 
3. Ден ТОКИО
До обяд свободно време. В 13:10 от рецепцията на хотела ще ви вземат, за да разгледате HAMA-RIKYU GARDEN – типична градина от периода Едо на феудална Япония, заобиколена от модерните и високи сгради на столицата. Разходката ви ще продължи с круиз по река SUMIDA, за да се насладите на великолепната комбинация от стари и нови сгради в архитектурата на най-космополитния град в света.
Последната атракция за деня е посещение на емблематичните забелижителности за Токио – ASAKUSA KANNON TEMPLE (един от най-красивите Будистки храмове) и NAKAMISE SHOPPING STREET (атрактивна улица за сувенири). Връщане обратно до същия хотел ще трябва да си осигурите сами, но ще получите подробна информация от екскурзовода. Нощувка в същия хотел.
 
4. Ден ТОКИО
08:10 На рецепцията във вашия хотел ще ви чака екскурзовод, за да ви помогне да се присъедините към групата за посещение на NATIONAL DIET BUILDING (Парламента), MEIJI Гробницата (изключителен образец на японска гробница), Кулата на Токио, Императорския Дворец и известния квартал GINZA (най-скъпите бутици и шопинг центрове са тук). От GINZA ще трябва да се върнете в хотела самостоятелно. Екскурзовода ще ви даде необходимата информация. Следобеда е свободен. Нощувка в Токио.
 
5. Ден ТОКИО – ФУДЖИ – HAKONE
Сутринта на рецепцията във вашия хотел ще ви чака екскурзовод, за да ви помогне да се присъедините към групата за посещение на връх Фуджи. Обяд в местен ресторант (включен в екскурзията). След обяда ще имате възможност да се насладите на вулканичните планини на Хаконе от въжен лифт, след което да посетите „Врящата Долина” OWAKUDANI Valley, а по-смелите могат да опитат сварени в извиращите сулфидни води яйца с черни черупки (много вкусни и пълни с минерали). Последната атракция за деня е круиз по езерото ASHI. Нощувка в PALACE HOTEL HAKONE (стандартна стая) или THE PRINCE HAKONE(супириър стая).
 
6. Ден ХАКОНЕ – КИОТО – НАРА – КИОТО
На сутринта шофьорът ше ви вземе от рецепцията на вашия хотел и ще ви откара до гара JR ODAWARA Station, за да се качите на влак “KODOMA” или “HIKARI”. Когато пристигнете в гр. Киото, на гарата ще бъдете посрещнати от наш представител, за да ви ескортира до избрания от вас хотел, пеш до Hotel NEW HANKYU KIOTO (стандартна стая) или с такси до KYOTO HOTEL OKURA (супириър стая). След обяда ще бъдете включени в групата за посещение на гр. Нара, където ще видите в гробницата TODAIJI (тук се намира най-голямата бронзова фигура на Буда в Япония, съхранена в най-голямата в света дървена сграда), гробницата KASUGA и Парка с Елените, които са много приятелски настроени към всички посетители. Вечерта връщане в избрания от вас хотел.
 
7. Ден КИОТО
След закуска екскурзовода ще ви чака на рецепция, за да се присъедините към групата за обиколка на гр. Киото. Програмата е до обяд и включва посещение на NIJO CASTLE ( замъкът, резиденция на шоугуна  Tokugawa е известен с красотата на своята архитектура и вътрешна декорация), KINKAKUJI TEMPLE (Златния павилион), Императорския Дворец, а в дните (събота, неделя и нац. Празници), когато е затворен ще бъде посещаван храма NISHI HONGANJI TEMPLE. Накрая ше имате възможността да се наслаждавате на сръчните майстори и да си купите красиви сувинири от Центъра за художествени занаяти на Киото. След обяд автобус ще ви откара обратно във вашия хотел и времето до вечерта е свободно. Нощувка в същия хотел.
 
8. Ден КИОТО
До обяд имате свободно време, след което с градски автобус от централната гара на Киото (Kyoto Station) заедно с екскурзовода ще трябва да стигнете до HIGASHIAMA area, от където в 13:45 започва вашата следобедна обиколка на храмовете KIYOMIZU TEMPLE, KODAIJI TEMPLE (16-ти век), YASAKA SHRINE (известна гробница, от където започва през лятото Фестивала GION – MATSURI) и GION DISTRICT, един от най-известните квартали за традиционни ресторанти, чайни и Гейша клубове. Тук завършва и обиколката за деня. Нощувка в Киото.
 
9. Ден КИОТО – ТОКИО
След закуска ще бъдете откарани до Kyoto Station и ще бъдете информирани за влака-стрела (Шинкансен), който трябва да вземете до Токио. Наш представител ще ви чака в Токио на гарата, за да ви отведе и настани в избрания от вас хотел. Свободно време и нощувка в Токио.
 
10. Ден ТОКИО – НАРИТА
Трансфер от хотела до летище Нарита, за да отпътувате до София.
 
11. Ден СОФИЯ - ПРИСТИГАНЕ
 
За провеждането на екскурзията не е необходим минимален брой участници!
При желание, можем да издадем самолетен билет за пътуването.
Цената включва:
  • 8 нощувки със закуска в избрания от вас хотел
  • Трансфер летище – хотел двупосочно
  • Транспорт и входни такси за всички обекти по програмата
  • 1 обяд в Хаконе
  • Англо-говорящи екскурзоводи и асистенти по програмата
Цената не включва:
  • Самолетен билет София – Токио – София
  • Транспортиране на багаж в Япония
  • Разходи от личен характер
  • Обяд и вечеря по програмата, с изключение на гореописаното
  • Телефонни разговори, бакшиши и др.


Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.   

 

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със "Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издадена на 04.11.2021г. застрахователна полица № 03700100003532, валидна за периода от 00:00 час на 04.11.2021г. до 23:59 часа на 03.11.2022г >>>>>

 

Туроператорът издава застраховки "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, около 2% от стойността на пътуването.