Семинар по Васту /подредба на околната среда/, 12.05

Създаване на благоприятна жизнена среда, която да подобри всички сфери на живота в т.ч. и здравето
цена от: 35 лв.

 

Васту по законите на Вселената
12.05 от 11.00 -16.00 ч.

 

Живот в хармония с висшия порядък - начин за постигане на равновесие …

 Цена : 35 лв.

Васту е древна ведическа наука, която ни учи как подредбата на заобикалящия ни свят да хармонира на реда във Вселената. Или синтезирано - как създаването на благоприятна жизнена среда може да подобри всички сфери на човешкия живот, в това число и здравето. Заради своите универсални ценности, още преди хилядолетия Васту е била възприета в древен Китай, а по-късно и хитро разпространена на запад в китайския си вариант под името фън шуй.

Според Аюрведа, материалният свят, който ни заобикаля, както и нашите тела, са съставени от пет груби и три фини елемента: земя, вода, огън, въздух, етер, ум, интелигентност и лъжливо его. Чрез принципите на Васту може да се постигне равновесие на петте груби и трите фини елемента. Тези принципи отчитат както влиянието на по-грубата физическа Вселена (космическото влияние на Слънцето, атмосферното влияние, магнитното поле на Земята, влиянието на различните небесни тела и т.н.), така и въздействието на по-фините материални закони. Взимайки предвид всички важни фактори и влияния, хората могат чувствително да подобрят състоянието си, пребивавайки в подходяща атмосфера в дома или офиса. Според Васту разположението на небесните тела, географските посоки, различните дадености на терена (релеф, наличие на водни басейни, комуникации и пътища, съществуващи сгради и съоръжения и т.н.) и редица други обстоятелства, са от значение при избор на място за живеене, почивка или работа.

Теоретичните принципи на Васту-шастра са последвани от множество практични съвети като :

- Когато купувате земя е добре предварително да я изследвате по различни показатели. Тя трябва да ухае приятно и да е подходяща за обработване. Земя, на която нищо не вирее, се счита неблагоприятна за живеене.

- Избягвайте постройки или земя, които се продават заради нещастия, бедствия, безпаричие или други негативни явления.

- Полуразрушени здания без врати, прозорци или покрив също се смятат за неблагоприятни.

- Места, на които има камъни, кости, червеи, мравки, черепи, дървесни въглища и пепел, остри предмети, мръсотия, прах, наноси, бодливи растения и т.н. се смятат за неблагоприятни и ще донесат неуспех.

- Желаното място за обитаване трябва да бъде оценено според своята форма и географска ориентация. За особено подходяща се счита квадратната или правоъгълна форма на терена или сградата, която е ориентирана по основните посоки на света (изток–запад; север-юг). Допустимо е отклонение до 15–20 градуса, но ако ъглите на терена или постройката сочат точно четирите основни посоки на света, мястото се счита за неблагоприятно. Обекти с кръгла, овална, триъгълна и всякакви други сложни форми се смятат за неподходящи. Същото се отнася и за терен или сграда, разположени непосредствено до „Т”- или “Y”-образно улично кръстовище.

- За особено благоприятно се смята, ако от североизток минава река или има воден басейн, както и ако входната врата се намира на изток, север или североизток. Главният вход трябва да бъде хигиеничен и представителен и не трябва да бъде закрит или засенчен от хълмове, високи постройки и дървета.

За това и всичко останало ще разкаже водещия лектор Чандраканти Даси, за която повече информация може да намерите на адрес:  http://www.ayurvedabg.com/aboutme.php 

 

В допълнение се предлага и ВЕДИЧЕСКИ обяд /индийска кухня/, от 13.30 до 14.00 ч. , приготвен по всички изисквания на аюрведа от посветен готвач. Счита се, че така приготвената храна прочиства кармата.

Цената на обяда е 5 лв. и се заплаща допълнително, на място, в началото на семинара.   

 

Основни акценти:

1. Васту – Въведение в древната наука за строеж и подредба на храмовете и помещенията за обитание.

2. Ангкор Ват – най-древният храм /вайшнавски/, построен по Васту.

3. Джайпур, розовият град – построен изцяло по предписанията на Васту.

4. Посоките на света.

5. Изисквания и препоръки за:

• Земята, на която се предвижда строеж.

• Парцела. Видове парцели.

• Водата. Нейното влияние.

• Възвишения, дървета, обществени сгради.

• Конструкция на сградите.

6. Градът и домът – храмове на Бога: варнашрама дхарма

7. Разпределение на вътрешното пространство:

• Кухня; • Складови помещения; • Дневна; • Гостна; • Спалня; • Тоалетна; • Кабинет; • Вход; •Център; • Мазе.

7. Разпределение в конкретните помещения:

8. Янтри - за корекция на неправилно установени пространства.

9. Благоприятни украси и предмети за дома и офиса: ранголи рисунки, гхи светилници, райски птици и животни, раковини, звънчета, чамари и ветрила от паунови пера; скъпоценни и полускъпоценни камъни и метали

10. Ведически екстериори и интериори.

 

Семинарът се провежда в гр. София, ул. „Българска легия” № 2В. , с предварително записване.

  Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.   

 

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със "Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издадена на 04.11.2021г. застрахователна полица № 03700100003532, валидна за периода от 00:00 час на 04.11.2021г. до 23:59 часа на 03.11.2022г >>>>>

 

Туроператорът издава застраховки "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, около 2% от стойността на пътуването.