Встъпление и основи на Аюрведа

Карма, прераждане, чистене от карма... Храната и нейното влияние... Правилните хранителни комбинации..

цена от: 30 лв.
Ще говорим за кармата и начините да се освободим от нея и да не трупаме повече карма. Ще разгледаме типовете хора според аюрведа / чрез индивидуални практически тестове /. Ще обсъдим несъвместимите хранителни комбинации /общо и по типове/. И ще засегнем горещата тема "полезни ли са за всички т.нар. "полезни" храни", както и ще изследваме влиянието на храната върху различните типове хора ....
 

Аюрведа е практична наука за живота, чиито принципи са универсални и приложими във всяка сфера на човешката дейност. Аюрведическото познание разкрива фините закони на природата, които влияят върху човешкото тяло и заобикалящата го среда. Аюрведата е изначалната наука за здравето и дълголетието, част от древните ведически писания - свещените текстове на древна Индия, които пренасят своята мъдрост през вековете от незапомнени времена до наши дни. Самата Световна Здравна Организация нарежда най-древната медицинска практика - Аюрведа, сред най-ефективните алтернативни системи за позитивно повлияване на здравето.

Според Аюрведа всяка болест е в резултат от нарушения баланс на жизнените енергии, което може да бъде прогнозирано и предотвратено. Аюрведическата диагностика, освен че констатира вече възникнал проблем, но открива първопричината, както и предрича вероятността от развитието на заболяване. Симптомите са проявлението на вече развитото заболяване и пътят на лечение минава през възстановяване на нарушеното жизнено равновесие, а впоследствие и поддържането му в баланс.

 

Водещ - Чандраканти Даси / повече информация за водещия:  http://www.ayurvedabg.com/aboutme.php/

Теми на семинара са:       

1. Аюрведа – древната наука за живота и философията на сътворението.

2. Определяне на индивидуалната конституция (индивидуален тест, практическо приложение).
3. Диагностика по външни белези.
4. Лечебната сила на подправките.
5. Антидоти /неутрализатори/ на някои основни храни.
6. Несъвместимите хранителни комбинации.
7. Шестте основни вида вкус.

 

Продължителност : 5 ч.  / 11.00 -16.00, обяд : 13:30 - 14:00/

Цена - 30 лв.

По желание - доплащане от 6 лв. за вкусен аюрведически обяд, приготвен по всички изисквания на аюрведа от посветен готвач по индийски рецепти. Осветената храна, приготвена по този начин, пречиства кармата.

Обядът се заявява предварително и се изпълнява при мин 8 поръчани обяда.

  

Семинарът се провежда в гр. София, с предварително записване.

 Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.   

 

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със "Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издадена на 04.11.2021г. застрахователна полица № 03700100003532, валидна за периода от 00:00 час на 04.11.2021г. до 23:59 часа на 03.11.2022г >>>>>

 

Туроператорът издава застраховки "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, около 2% от стойността на пътуването.