БЕЗПЛАТЕН ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

От тук може да се абонирате за нашия нюзлетър, и да получаване информация за новите оферти и дестинации в нашия сайт!

Име:
Фамилия:
Частно лице
Тур-агент
Вашия е-майл:
Записвайки се, се съгласявам с политиката за Поверителност по отношение на личните данни на Глоб трейд ЕООД съгласно GDPR.
 
×

Приоритетна оферта

Очарователен Тайланд - Бангкок, Аютая и Пукет, есен

8 нощувки със закуски (3 в Бангкок и 5 на Пукет), вкл. турове

цена от: 2597 лв.
Дати: 04.03 - 13.03.2020 I 08.03 - 17.03.2020 I 25.09 - 04/5.10.2020 I 16 - 25.10.2020 I 23.10 - 02.11.2020 I 04 - 12.12.2020г. 
 
Тайланд заслужено заема първо място сред най-посещаваните страни в Азия. Прекрасни плажове, божествени островчета, богата история, уникална култура, родината на най-добрите спа - центрове и спа - хотели.  Изумителни места за гмуркане, красиви природни паркове, екзотична кухня. Тайланд предлага за всеки по нещо. 
Остров Пукет е най-големият остров на кралство Тайланд, Пукет на малайски означава планина – от разстояние островът наистина прилича на планина, издигаща се направо от морето. Пукет с право се смята за тропически рай известен е като Перлата на Андаманско море  През различните епохи се е намирал под влияние на Португалия и Великобритания и този специфичен отпечатък може да се види и до днес в архитектурата на острова. 
 
Програма:
Ден 1-ви – Отпътуване за Тайланд
Явяване на летище София Терминал 2 два часа преди полета - w 10:30. Регистрация за полет до Доха а и отпътуване за Бангко в 12:25. Пристигане в Доха в 18:05. Багажа не се взима. Отпътуване за Бангкок в 20:55.
Ден 2-ри – Пристигане в Бангкок
Пристигане в Бангкок в 06:55. Трансфер до хотела - около 2 часа. Настаняване в хотел Amari Watergate Bangkok​ 4* (8.6 - отличен Booking.com) след 14:00 ч. Свободно време. Нощувка.
Ден-3-ти, Бангкок 
Закуска. Полудневен сити тур на Бангкок с посещение на трите Буди и храмове - Wat Pho, Wat Traimit и Wat Benchamabophit​.
Храмът Wat Pho. Най - старият харм,  който е построен през XVI  век. В него се намира  позлатена, дълга 43 м. и висока 15 м. и илюстрира преминаването на Буда в нирвана. Буда е изобразен полегнал, подпрял с ръка главата си. Под главата му има 2 богато инкрустирани възглавници. На стъпалата му има инкрустирани със седеф 108 lák·sà·nà (благоприятни характеристики на Буда). 

Храмът Wat Traimit. Това е храмът на златния Буда и се намира в китайския квартал.
Статуята на Златния Буда е с неясен произход. Предполага се, че е от времето на Династията Sukhothai през 13 -14 век, с ясно изразено влияние на индийската школа. Вероятно около 1403 г. статуята е била преместена в Аютая. Там за да бъде предпазена от набезите на бирманските нашественици, Златния Буда бил покрит с мазилка, изрисуван и декориран с парчета цветно стъкло. През 1767 г. Аютая била разрушена и статуята останала сред развалините. През 1801 г. Рама I установява Бангкок за столица на новото тайландско кралство. В многобройните новопостроени будистки храмове биват събрани статуи от разрушените храмове от цялата страна. Предполага се, че тогава е донесен и Златния Буда от разрушената Аютая.
По времето на крал Рама III (1824-1851), статуята, все още покрита с циментова замазка е била поставена като главно изображение на Буда в храма Wat Chotanaram в Бангкок. Но и този храм бил пред разрушаване, за това решават през 1935 г. да преместят статуята в китайския квартал в храма Wat Traimit. Но сградата на този храм била малка за да побере статуята и за период от около 20 години тя бива оставена под един ламаринен навес.
През 1955 г., когато новата сграда на храма Wat Traimit е готова, на 25 май започва местенето на статуята, но се случва инцидент. Къса се въже при транспортирането на статуята и падайки от нея се отчупва парче мазилка. Разказва се, че работниците са се уплашили от гнева на Буда и побягнали, а същия ден се изсипал проливен дъжд, почти до наводнение и в това се търсила символика с яростта на Буда. Дали е било точно така, не е ясно, но когато дошли да видят какви са щетите, златото проблясвало изпод счупената мазилка. Започва се внимателно отстраняване на мазилката, като целият процес е документиран с много фотографии, а парчетата мазилка са изложени в музея към храма.
Wat Benchamabophit​ - Мраморния храм, поради мрамора Карара, използван при строежа на основния храм. В храма се преплитат елементи от източната и европейската архитектура. Името на храма се превежда буквално като Храм на петия цар, тъй като е основан по време на управлението на Рама V ( 1899 г. ). Храмовият комплекс разполага с няколко сгради, някои от които имат витражи в европейски стил. Не само екстериора му е покрит с мрамор, но и тротоарите и околните пространства. Комплексът включва манастир с 50 бронзови статуи на Буда в различни поза и стилове,  всеки от който представлява различен регион или държава, където се практикува будизма. 
Връщане в хотела. Нощувка.

Ден-4-ти , Бангкок и Аютая

Закуска. Целодневна екскурзия до Аютая - древната столица на Тайланд, отпътуване в 07:00 ч.. Градът е исторически паметник под открито небе. На където се обърне човек може да види будистки храмове и статуи на Буда. Градът е разположен в поречието на река Чао Прая. Аютая, чието име означава „непобедим” на санскрит, може и да не е толкова популярен, колкото Бангкок, но е сред многото места в Тайланд, които са посещавани от туристи, искащи да зърнат световно известните му руини. В апогея си, Аютая е бил оживен метрополис с международна слава, чийто прогрес, според историци, можел да се сравни дори с европейските столици от това време. Кралството било толкова проспериращо, че съседна Бирма (днешен Маянмар) го пожелало и така бурмейската армия опожарила и опустушила града. Днес само дебрите от славата на империята са останали, формирайки част от Исторически парк Аютая, който се смята за едно от архитектурните чудеса на Азия и е  включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Връщане в Бангкок с круиз по реката с вкл. обяд. Нощувка. 

Ден-5-ти, Бангкок - Пукет

Закуска. Трансфер до летището за полет до Пукет. Пристигане и трансфер до хотелa. Вечерта по желание посещение на вечерно шоу FANTASEA. Нощувка. 
 
Дни 6 до 9-ти – Пукет
Закуска. Свободно време за плаж или по желание екскурзия срещу допълнително заплащане. Нощувка.
 
Ден 10-ти – Отпътуване за София
Около 07:00 ч. трансфер до летището. Отпътуване от Пукет през Доха за София в 10:20.  Пристигане в Доха в 13:45. Отпътуване за София в 17:00. Пристигане в София Терминал 2 в 21:15.
Край на програмата.
 

Цена: 2595 лв. 

 

Хотел и настаняване Цена лв
MAZI DESIGN HOTEL BY KALIMA 4*, на човек в дв. стая 2 597 лв.
MAZI DESIGN HOTEL BY KALIMA 4* , единична стая 3 300 лв.
MAZI DESIGN HOTEL BY KALIMA 4* ,  на човек в тройна стая 2 470 лв.
ANDAMAN BEACH SUITES HOTEL 4*,  на човек в дв. стая 2 680 лв.
ANDAMAN BEACH SUITES HOTEL 4*, единична стая 3 370 лв.
ANDAMAN BEACH SUITES HOTEL 4* ,  на човек в тройна стая 2 520 лв.
Thavorn Beach Village 5*, на човек в дв. стая 2 949 лв.
Thavorn Beach Village 5* , единична стая 3 986 лв.
Thavorn Beach Village 5* ,  на човек в тройна стая 2 450 лв.
 • Отстъпка за дете - по запитване
Цената включва:                                       
 • Самолетен билет София – Доха - Бангкок – Пукет – Доха - София
 • Пътнически и летищни такси 
 • Багаж 20 кг. чекиран и 7-8 кг. ръчен
 • Панорамен тур на Бангкок
 • Целодневен тур на старата столица Аютая с круиз по реката и късен обяд
 • 5 нощувки със закуски в  4* хотел на о-в Пукет ( по избор)
 • 3 нощувки със закуски в Бангкок в хотел Amari Watergate 4* 
 • Трансфери летище - хотел - летище в Банкок и на Пукет
 • Медицинска застраховка*  с покритие 10000 Euro /с Assistance/ 
Цената не включва:
 • Екскурзии по желание /записват се предварително/ - в допълнение
 • Виза за Тайланд – 35 Euro /издава се в рамките на 3 работни дни/
 • Лични разходи
 • Хранения извън упоменатите
 • Туристическа такса - ако се изиска от хотела
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - заплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация ( 2-3% от стойността). Може да се сключи до 5 дни след  подписване на  договора, съгласно условията на  ЗАД „ АРМЕЕЦ”
 
Полетно разписание  
Катарските авиолонии:

QR 228  София 12:25 -  Доха 18:05   
QR 830  Доха 20:25 - Бангкок 06:55+1   
FD 3031 Бангкок 11:45 -  Пукет   13:05
QR 843  Пукет 10:00 - Доха 13:25   
QR 225  Доха 17:00 - София    21:15 

или 
 
QR 228  София 12:25 - Доха 18:05   
QR 830  Доха 20:25 -  Бангкок 06:55+1   
FD 3031 Бангкок 11:45 - Пукет 13:05
QR 841  Пукет 19:40 - Доха 23:05   
QR 225  Доха 07:10 - София 11:25  (на следващия ден)
 
 

Описание на хотелите: 

Amari Watergate Bangkok​ 4* (8.6 - отличен Booking.com) 
Amari Watergate се намира в непосредствена близост до търговския център Central World Plaza и срещу пазара за стоки на едро Pratunam в Банкок. Хотелът разполага с открит басейн, спа център и 5 заведения за хранене. Навсякъде е осигурен безплатен Wi-Fi.
 
Thavorn Beach Village 4* (8.2 - мн. добър Booking.com) 
Thavorn Beach Village & Spa е разположен сред около 101 декара тропическа зеленина край залива Nakalay. Предлага гледка към Андаманско море и бунгала в тайландски стил. Разполага с голям басейн тип лагуна и фитнес съоръжения. Осигурен е безплатен WiFi. Организиран е безплатен трансфер с автобус по разписание до плажа Патонг. Климатизираните бунгала са със балкон и гледка към морето, басейна или градината. В Chann Spa гостите могат да се насладят на традиционни тайландски масажи.
Ресторанта Marisa Terrace предлага международна кухня край басейна, а в ресторант Old Siam се сервират тайландски специалитети. На разположение на гостите има също бар край басейна и барбекю. 
 

Mazi Design Hotel by Kalima 4* (8.2 - мн. добър Booking.com) 

Mazi Design Hotel by Kalima е на 1 час път с кола от международното летище на Пукет. Намира се само на 5 минути пеша от плажа Патонг и на 10 минути от известната улица Бангла Роуд в Пукет.  Mazi Design Hotel by Kalima има модерен съвременен дизайн. На разположение на гостите има открит басейн, кафе- тераса, ресторант Leamthong, който предлага разнообразие от китайски, тайландски и интернационални ястия, безплатен Wi-Fi. Всички стаи за гости в Mazi Design Hotel by Kalima са оборудвани с климатик, телевизор с плосък екран с кабелни канали, минибар, сейф и самостоятелен балкон. Самостоятелните бани са с душ тип тропически дъжд.

Допълнителни турове :

от Банкок:

Екскурзия до моста на река Куай „Thai–Burma Death Railway Bridge on the River Kwai” - Цена от 160  лв. 

Тур от Банкок до  ж.п. линията  Тайланд - Бирма и моста на река Куай. С помощта на местен гид ще вникнете в значимостта на тази атракция. Ще посетите най-известния мост на Тайланд. Внушителната структура изградена от военнопленници е запазена и все още се използва до днешни дни в памет на загиналите за изграждането й. Освен моста ще посетите и JEATH War Museum and Allied War Grave. Включен обяд и пътуване с лодка по реката.

от Пукет

- Целодневна екскурзия с лодка и водач до островите Пи Пи с включен обяд - 190 лв.

 (цената включва трансфер от и до хотела, обяд и водач). Екскурзията включва: посещение на заливa Лох Самах и острова Пи Пи Лей, където се намира най-красивия залив Майа, станал популярен от филмът „Плажът“ с Леонардо Ди Каприо. Възможност за наблюдаване на величествения подводен свят и кораловото дъно - едно от най-красивите в индийския океан. Разглеждане на „Пещерата на викингите“, известна с древните си скални рисунки. Обяд. Следобед - разходка до остров Бамбу. Свободно време за плуване, релакс или слънчеви бани.

- Целодневна екскурзия с лодка и водач „Джеймс Бонд“ с включен обяд  - 180 лв.

(цената включва трансфер от и до хотела, разходка с моторна лодка, обяд и водач). Екскурзията включва: посещение на залива Панг Нга, едно от най-екзотичните и красиви места в Тайланд; острова Кох Тапу, сцена на действие на кадри от филма „Мъжът със златния пистолет“ от популярната поредица на „Джеймс Бонд“; плаване през мангрови гори и пещери и обяд в изграденото върху дървени колони селище Кох Пани. Посещение на остров Кох Кай и разходка по крайбрежната зона с кратки спирки при някои от най-живописните тайландски заливи и пещери.

-  Вечеря с Шоу програма „Пукет Фантазия“ - 150 лв.

Цената включва трансфер от и до хотела, вечеря и шоу програма.

- Целодневна програма „Рафтинг и Сафари със слонове“ с включен обяд - 180 лв.

 (цената включва трансфер от и до хотела, рафтинг в буйни води, с включена екипировка, обяд, посещение на Центъра за развъждане на диви животни в Панг Нга и 30 минутна разходка със слон в джунглата с местен водач на английски език).

ТУРОВЕТЕ се провеждат на английски или руски език, по желание.

 

Изисквания и срокове за анулации и неустойки:

 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 2 туристи.
 • Необходими документи: задграничен паспорт и виза
 • Паспортен и визов режим: Българските граждани, пътуващи до Тайланд, следва да кандидатстват предварително за визи в тайландското почетно консулство в София. Необходими документи за виза: 1 паспортна снимка, международен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на пътуване /считано от датата на напускане на Тайланд/, както и копие от самолетната резервация/.

  Цена на обикновена виза /получава се в рамките на 3 раб. дни/ - 35 Евро  

 • Водач от Бълагрия се осигурява при 12 записани
 • Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране за влизане в страната.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

•           До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка

•           От 59 работни дни до 30 дни – размера на депозита 

•           От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 2 месеца преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 • Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Тайланд.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Забележка: пакетната цена е калкулирана по курс 1,72 лв. за щатски долар към 12.05.2019 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 6 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: фирмата  предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.   

 

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със "Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издадена на 04.11.2021г. застрахователна полица № 03700100003532, валидна за периода от 00:00 час на 04.11.2021г. до 23:59 часа на 03.11.2022г >>>>>

 

Туроператорът издава застраховки "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, около 2% от стойността на пътуването.

 Created by 123.bg