Приоритетна оферта

Пет-звездна Коледа в ЙОРДАНИЯ, Акаба, 26-29.12.2021, Черен петък

4 дни/ 3 нощувки, на закуска и вечеря
цена от: 799 лв.
Дата на отпътуване: 2– 29. 12.2021

Маршрут на пътуването: София – Акаба  – ( Петра)  – ( Мъртво море) -  София

 

​Йордания се гордее с древна история и едни от най-древните селища на човешката цивилизация. Именно поради тази причина страната е изключително богата на ценни реликви и архитектура, разкриващи културата на различните народи, които са я обитавали през вековете.  Това е и причината туризмът да е основен източник на доходи в Йордания. Освен с богата история, Йордания се слави и със своето гостоприемство и добронамереност. А ако искате да комбинирате историята, с приятна почивка на плажа и вкусна автентична храна в арабски стил – именно Акаба е вашата дестинация!

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 Ден, 26.12.21 -  София – Акаба:

Явяване на летище София Т2 в 07:00. Отпътуване за Акаба с директен полет София – Акаба в 09:00. Пристигане в Акаба около 12:00. Посрещане на летището и трансфер до избрания хотел. Настаняване, свободно време вечеря и нощувка.

 

2 Ден, 27.12.21  - Акаба или екскурзия 

Закуска. Свободно време за плаж, почивка и развлечения. Възможност за целодневна екскурзия до скалния град Петра – срещу допълнително заплащане. Обратен трансфер до хотела в  Акаба. Вечеря. Нощувка.

 

3 Ден, 28.12.21 - Акаба или екскурзия 

Закуска. Свободно време за плаж, почивка и развлечения. Възможност за целодневна екскурзия до Мъртво море – срещу допълнително заплащане. Обратен трансфер до хотела в Акаба. Вечеря. Нощувка.

 

4 Ден, 29.12.21 - Акаба - София

Закуска. Свободно време за плаж, почивка и развлечения. Възможност за полудневна екскурзия до Вади Рум – срещу допълнително заплащане. Около 18:00 - трансфер до летището за полет до София. Отпътуване в 20:05 за София. Пристигане на летище София Т2 около 23:10.

Край на програмата.

 

 

Цени: 

Цена на човек в дв. стая стандарт  Цена лв.
Grand Tala Bay Resort Aqaba 5*   799 лв.
Дете до 11.99 с двама възрастни  585 лв.
Единично настаняване  1032 лв.
DoubleTree by Hilton Hotel Aqaba 5*   945 лв.
Дете до 11.99 с двама възрастни  642 лв.
Единично настаняване  1199 лв.
InterContinental Aqaba 5*  1079 лв.
Дете до 11.99 с двама възрастни  709 лв.
Единично настаняване  1359 лв.

Цените са в лева на човек в двойна/ тройна  стая. 

Други настанявания - по запитване.

 

Цените са валидни за резервации !Черен петък! в периода 26.11- 01.12.2021 г. или до изчерпване на местата!

При резервация за заплаща депозит от 360 лв. 

Доплащането е до 20 дни преди отпътуване.

 

 

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Акаба – София с включени летищни такси
 • Багаж на борда 10 кг., 55 x 40 x 20 см. и малък ръчен багаж 40 x 20 x 25 cm
 • 3 нощувки в избрания хотел в Акаба на закуска И ВЕЧЕРЯ
 • Трансфери с климатизиран автобус / автомобил
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро ( и с ковид19 покритие)

 

Цената НЕ  включва:

 • бакшиши 
 • обеди
 • допълнителни екскурзии / заплащат се в България /
 • лични разходи
 • Застраховка Отмяна на пътуване - предлага се в Офиса на Туроператора.

  

Полетно разписание:

26.12.21, София 09:00 - Акаба 11:55

29.12.21, Акаба  20:05 - София 23:10  

Превозвач: Ryan air

* Разписанието подлежи на препотвърждение в срок до 3 дни преди началната дата.

 

 
Допълнителни екскурзии:

Екскурзия Вади Рам - 70 евро полудневен тур 
Транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод на английски / руски език, входни такси, сафари с джипове сред дюните, местни такси.
Цветният каньон Вади Рум е идеалното място за джип сафари 4x4. Със своите внушителни извиващи се червеникави пясъци, каньонът е просторно място с романтичен дух и съвършена красота. 

Екскурзия Изгубения град Петра – едно от новите Седем чудеса на света – 140 евро с включен обяд
Целодневно посещение на скалния град Петра. Транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод на английски / руски език на място, входни такси, местни такси.

Древните руини на Петра са най-ценното съкровище на Йордания. Розово-червеният град изумява с уникалните си пейзажи и неповторима атмосфера! Очаква Ви дълго ходене през този ден, за целта се препоръчват удобни обувки.

Върви се около час пеша из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е разположен в естествено укрепената планинска долина Вади Муса. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. 

Постепенно неговата история преминава през растеж и добиване на изключителна важност за арабския свят във враждебната среда на процъфтяващата Римска империя. В крайна сметка се стига до преобразуването му в Римска провинция и драстичен упадъки забвение. Само бедуините пазели в дълбока тайна съществуването на чудния град, скрит в планините на Вади Муса. Дълго време Петра живеела само в легендите, споменавана като изгубения град. Швейцарският пътешественик Буркхард разкрил тайната през 1812 г., но не популяризирал откритието си. Петра бил окончателно намерен отново през 1924 г. от британски археолози. 


Екскурзия Мъртво Море -  75 евро с включен обяд
Транспорт с климатизиран автобус, входни такси, вход за плажа на Мъртво море, местни такси, обяд.
Отправяне към Мъртво Море. Време е за рефреш, почивка, къпане и  мазане с лечебна кал. 

Допълнителните екскурзии се заявяват и предплащат от България!

 

Необходими документи:

Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на завръщане.

За деца под 18 години, пътуващи с един родител, роднини или сами – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува в Йордания.

​При пътуване от България в Йордания не е необходимо да бъде извадена предварително виза. Същата се получава на място на летището в Акаба! Необходим е паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на пътуване.
 

Вид използвани транспорти: Самолет / Автобус / Автомобил

Срокове за анулации и неустойки: 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • 20 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
 • 29 дни до 20 дни - 250 лв.
 • 19 до 10 дни: 50 % 
 • от 9 дни до 0 дни - цялата заплатена сума

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 1 месец преди отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Йордания.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Допълнителна информация: 

​Хашемитско кралство Йордания е държава в Близкия изток. Граничи със Сирия на север, с Ирак на североизток, със Саудитска Арабия на изток и юг, и с Израел и Западния бряг на запад. Заедно с Израел има граници по брега на залива Акаба и Мъртво море.​ ​Йордания е модерна държава и йорданското общество е предимно урбанизирано. Кралството е класифицирано като развиващ се пазар със свободна пазарна икономика.

Определението „хашемитско“ в официалното название на Йордания произлиза от управляващата страната династия на Хашемитите, водещи началото си от племето Бану Хашем на пророка и основоположник на исляма Мохамед. Йордания е дуалистична монархия. Владетелят разполага с цялата изпълнителна власт, законодателната е споделена с парламента. в ХК Йордания се спазват мюсюлманските традиции, обичаи и морал на поведение. Следва да спазват законите и да вземат под внимание, че употребата на алкохол на публични места е забранена и не се толерира от местните власти.

Климат – субтропичен

​Най-подходящото време да планирате пътешествие до Йордания е през пролетните и есенните месеци. 

Средни температури - януари (8,14°С); юли (24, 30°С)
Официален език - арабски
Столица - Аман
Най-голям град - Аман
Валута: йордански динар (JOD)
1 лев = 0.41 JD
1 евро = 0.80 JD

Население -​ около 10 000 000 души (20​17)
Етнически състав - йордански араби - 64,8%, палестински араби - 34,4%, черкези - 0,3%
Религия - мюсюлмани - 91,7%, християни - 8,3%, протестанти - 6,5%, армено-григорианци - 4,6%
Часова зона - лятно слънцестоене EET (UTC+2)
- EEST (UTC+3)
Телефонен код +962Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.   

 

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със "Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издадена на 04.11.2021г. застрахователна полица № 03700100003532, валидна за периода от 00:00 час на 04.11.2021г. до 23:59 часа на 03.11.2022г >>>>>

 

Туроператорът издава застраховки "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, около 2% от стойността на пътуването.