БЕЗПЛАТЕН ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

От тук може да се абонирате за нашия нюзлетър, и да получаване информация за новите оферти и дестинации в нашия сайт!

Име:
Фамилия:
Частно лице
Тур-агент
Вашия е-майл:
Записвайки се, се съгласявам с политиката за Поверителност по отношение на личните данни на Глоб трейд ЕООД съгласно GDPR.
 
×

Празници

2019 Есенни празници

Приоритетна оферта

22 Септември 2019г. във Върнячка Баня, Сърбия, х-л Fontana 4+*, с автобус

2 нощувки, със закуска и вечеря и спа- зона

 

цена от: 260 лв.
Дати: 21 - 23.09.2019г. 
 
Хотел Fontana 4+* се намира в самото сърце на Върначка Баня, само на няколко крачки от пешеходната зона и парка. Традиционното, модерното и луксозното се преплитат и хотелът е идеално място за семейна почивка. Реновиран е през 2018г., хотелът разполага с 220 стаи, 3 басейна (36, 32, 28 градуса), безплатен Интернет (WiFi), сауна, руска баня и е на крачки от всички кафани, моста на влюбените и японската градина. 
 
Програма: 

ДЕН І - 21.09.2019г.  България – Върнячка баня 
Отпътуване в 07.30 ч от София (от храм паметник „Александър Невски”). Пътуване с комфортен автобус по маршрут София-Калотина-Пирот-Ниш-Върнячка баня (280 км) - балнеоложки курорт, известен с лековитата си минерална вода, чиито лечебни свойства се използват още от римско време, а през 19-ти век сръбският княз Милош изгражда тук спа - курорт, който съперничи на най-големите спа - центрове в Европа. Това, от своя страна, води след себе си аристократичната класа, която изгражда във Върнячка баня впечатляващи ваканционни вили.  
Настаняване в хотел Fontana 4+* (след 12:30 ч за пътуващите със собствен транспорт) 

Свободно време за отдих или организирана пешеходна разходка из курорта с продължителност около 1 час - променадата и моста на любовта над р. Върнячка, замъка на културата, изграден в края на 19 век, и в който днес се помещават етнографския музей и галерията, столетния парк и термалните извори, японската градина, старите сгради на Чайкиното възвишение, храмът на Рождението на Пресветата Богородица. 

Вечеря. Нощувка. 

 

ДЕН ІI - 22.09.2019 - Върнячка баня: СПА, екскурзия до манастира Жича и град Кралево или свободно време

Закуска на шведска маса.

Свободен ден за СПА или по желание и срещу допълнително заплащане - екскурзия до Манастира Жича (основан от първия сръбски крал Стефан Първовенчани през 1217г., първо седалище на Сръбската епископия, място на коронясване на сръбските владетели) и гр. Кралево - „градът на кралете“, едно от най-големите селища на централна Сърбия, културен, образователен и икономически център. Свободно време. 
Връщане в хотела. 
ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ с жива музика, блок-маса и напитки ALL INCLUSIVE (неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство). 

 

ДЕН ІII - 23.09.2019 Врънячка Баня - София 

Закуска на блок маса. Отпътуване за България около 10:30ч. По пътя – посещение на Пирот със свободно време за почивка или пазар. 
Пристигане в София вечерта около 19:00. 

Край на програмата. 

 

Цени:  

Автобус 21 - 23.09.2019г. 
Fontana 4+*  Цена
Възрастен в Двойна/ Тройна стая 260 лв.
Дете oт 0 до 6.99 год. с 2 възрастни 145 лв.
Дете (7-11.99 г.) с 2 възрастни в двойна стая 180 лв.
Дете (7-11.99 г.) с 2 възрастни в тройна стая 210 лв.
Единично настаняване 300 лв.
 • Цените са на човек в двойна / тройна стая
 • Депозит: 30% при записване. Доплащане: 30 дни преди отпътуването
 
Собствен Транспорт 
Fontana 4+*     (2 нощувки)  Цена
Възрастен в Двойна/ Тройна стая 229 лв.
Дете oт 0 до 6.99 год. С 2 възрастни 112 лв.
Дете (7-11.99 г.) с 2 възрастни в двойна стая 147 лв.
Дете (7-11.99 г.) с 2 възрастни в тройна стая 175 лв.
Единично настаняване 270 лв.
 • Цените са на човек в двойна / тройна стая
 • Депозит: 30% при записване. Доплащане: 30 дни преди отпътуването
 
Цените са с отстъпка за Ранни Записвания за резервации до 14.08.2019г. 
 
Цената Включва:
 • 2 нощувки 
 • транспорт с лицензиран комфортен автобус (за избралите този вариант)
 • Гала вечеря (на 22.09.) с включени неограничени местни алкохолни и безалкохолни напитки и жива музика с по време на гала вечерята
 • 1 стандартна вечери на блок маса 
 • 2 закуски 
 • Безлатен WiFi интернет
 • Ползване на 3 басейна, описани по-горе, сауна, парна баня, руска баня, и др. 
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" - покритие до 5000 евро на човек;
 • Местен туристически данък за престоя, платим на рецепцията, в размер на 1,30 евро на възрастен и 0,60 евро за деца (7-15 години)
Цената не включва
 • Лични разходи 
 • Хранения извън споменатите по-горе. 
 • Екскурзия до манастира Жича
Върнячка баня или Врънска баня е курортен град и община в Рашки окръг, Централна Сърбия. Градът е разположен край река Западна Морава. Населението му е близо 10 хил. жители. Намира се в подножието на планината Гоч, в близост до Западна Морава (Сръбска Морава), на границата между Поморавието и района на Кралево в Рашка, но етнографски и исторически влиза в границите на Расинско, т.е. Крушевско. Тръстеник отстои на 7 km, Кралево - на 27 km, Крушевац - на 34 km, Ниш - на 125 km, Белград - на 200 km.

От север Врънска баня е защитена от ветровете посредством масива на Гледачките планини, а в близост до Тръстеник се намира летище. Надморската височина на баните варира от 220 до 300 м.  Климатът във Върнячка баня е умереноконтинентален, като зимата е мека и снежна, а лятото - хладно със свежи утрини и лек ветрец от планината, което създава на мястото идеални условия за развитие на курортна дейност. Освен това във Върнячка баня има 7 минерални извора.

Минералните извори във Върнячка баня са: Топла вода, Слатина, Снежник, Езеро, Боряк, Бели извор, Врънячко врело или Врънско врело
Минералната вода от отделните извори се предписва за лечение на различни заболявания. Нейните лечебни свойства са били известни още на римляните - известен е тукашният извор (лат.) Fons Romanus. Римското име на селището не е известно, но се знае, че тукашните извори се ползват интензивно за бани, възстановяване и лечение през 2-4 век (съдейки по намерените около 500 римски монети в района, които са основно от този период) от легионерите по дунавската граница на Горна Мизия.

 

Забележки:

 • Пътуването с автобус се провежда при минум 30 (тридесет) записани туристи. Срок за уведомяване при не-набран минимум - 20 дни преди отпътуването. 
 • Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване. Първата седалка зад шофьора и водача се остават празни за екстрени случаи.
 • Всички деца над 2 г.  ползват седалка в автобуса. 
 • Доплащане за единично ползване на двойна седалка в автобуса – 60 лв 
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата.
 • Екскурзиите по желание се осъществяват при минимален брой от 20 записани туристи.

Необходими документи:

 • лична карта или международен паспорт със срок на валидност 6 месеца от датата на връщането;
 • за деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксеро копие). 

Вид използвани транспорти: автобус

Срокове за анулации и неустойки: 

Пътуването с автобус се провежда при минум 30 ( тридесет) записани туристи. Срок за уведомяване при ненабиране - 20 дни преди отпътуването. 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
 • 59 дни до 31 дни - депозита
 • 30 до 0 дни: 100 % от целия договор

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок до 20 дни преди отпътуване. 

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Сърбия.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло Е подходящо за лица с ограничена подвижност.Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.   

 

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със "Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издадена на 12.04.2019г. застрахователна полица № 03700100002026, валидна за периода от 00:00 час на 19.04.2019г. до 23:59 часа на 18.04.2020г.. тук

 

Туроператорът издава застраховки  "Медицински разноски при болест и злополука на туриста" на ЗАД „Армеец”, ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, с мин. покритие в размер на 5000 евро, чиито общи условия може да видите тук

 

Туроператорът издава застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, около 2% от стойността на пътуването.

 Посетете ни във facebook
Сайт за продукти от интериорния текстил
Сайт за комиски и играчки
Онлайн магазин за детски играчки