БЕЗПЛАТЕН ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

От тук може да се абонирате за нашия нюзлетър, и да получаване информация за новите оферти и дестинации в нашия сайт!

Име:
Фамилия:
Частно лице
Тур-агент
Вашия е-майл:
Записвайки се, се съгласявам с политиката за Поверителност по отношение на личните данни на Глоб трейд ЕООД съгласно GDPR.
 
×

Почивки

Тайланд

Приоритетна оферта

Очарователен Тайланд - Бангкок, Аютая и Пукет, 2019

9 нощувки със закуски (3 в Бангкок и 6 на Пукет), вкл. турове

цена от: 2998 лв.
Дати:  19.01-29.01, 31.01 - 10.02.2019г.
 
Тайланд заслужено заема първо място сред най-посещаваните страни в Азия. Прекрасни плажове, божествени островчета, богата история, уникална култура, родината на най-добрите спа - центрове и спа - хотели.  Изумителни места за гмуркане, красиви природни паркове, екзотична кухня. Тайланд предлага за всеки по нещо. 
Остров Пукет е най-големият остров на кралство Тайланд, Пукет на малайски означава планина – от разстояние островът наистина прилича на планина, издигаща се направо от морето. Пукет с право се смята за тропически рай известен е като Перлата на Андаманско море  През различните епохи се е намирал под влияние на Португалия и Великобритания и този специфичен отпечатък може да се види и до днес в архитектурата на острова. 
 
Програма:
Ден 1-ви – Отпътуване за Тайланд
Явяване на летище София Терминал 2 два часа преди полета. Регистрация за полета и отпътуване за Бангкок.
Ден 2-ри –Пристигане в Бангкок
Пристигане в Бангкок. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел по избор - хотел Amari Watergate Bangkok​ 4* (8.6 - отличен Booking.com)  или хотел Millennium Hilton Bangkok 5* (моловете са до хотел Amari,  Millennium Hilton е по-близо до забележителностите и реката).  Свободно време. Нощувка.
Ден-3-ти 
Закуска. Този ден е най - натоварения в програмата - посветен е на обзорна обиколка на Бангкок и на трите най-важни Буди. 
Храмът Wat Pho. Най - старият харм,  който е построен през XVI  век. В него се намира  позлатена, дълга 43 м. и висока 15 м. и илюстрира преминаването на Буда в нирвана. Буда е изобразен полегнал, подпрял с ръка главата си. Под главата му има 2 богато инкрустирани възглавници. На стъпалата му има инкрустирани със седеф 108 lák·sà·nà (благоприятни характеристики на Буда). 
Храмът Wat Traimit. Това е храмът на златния Буда и се намира в китайския квартал.
Статуята на Златния Буда е с неясен произход. Предполага се, че е от времето на Династията Sukhothai през 13 -14 век, с ясно изразено влияние на индийската школа. Вероятно около 1403 г. статуята е била преместена в Аютая. Там за да бъде предпазена от набезите на бирманските нашественици, Златния Буда бил покрит с мазилка, изрисуван и декориран с парчета цветно стъкло. През 1767 г. Аютая била разрушена и статуята останала сред развалините. През 1801 г. Рама I установява Бангкок за столица на новото тайландско кралство. В многобройните новопостроени будистки храмове биват събрани статуи от разрушените храмове от цялата страна. Предполага се, че тогава е донесен и Златния Буда от разрушената Аютая.
По времето на крал Рама III (1824-1851), статуята, все още покрита с циментова замазка е била поставена като главно изображение на Буда в храма Wat Chotanaram в Бангкок. Но и този храм бил пред разрушаване, за това решават през 1935 г. да преместят статуята в китайския квартал в храма Wat Traimit. Но сградата на този храм била малка за да побере статуята и за период от около 20 години тя бива оставена под един ламаринен навес.
През 1955 г., когато новата сграда на храма Wat Traimit е готова, на 25 май започва местенето на статуята, но се случва инцидент. Къса се въже при транспортирането на статуята и падайки от нея се отчупва парче мазилка. Разказва се, че работниците са се уплашили от гнева на Буда и побягнали, а същия ден се изсипал проливен дъжд, почти до наводнение и в това се търсила символика с яростта на Буда. Дали е било точно така, не е ясно, но когато дошли да видят какви са щетите, златото проблясвало изпод счупената мазилка. Започва се внимателно отстраняване на мазилката, като целият процес е документиран с много фотографии, а парчетата мазилка са изложени в музея към храма.
Храмът Wat Phra Kaew От всички замислени и въплъщаващи най-удивителните архитектурни фантазии съоръжения, създадени от човека, Големият Кралски дворец с неговия Изумруден Буда със златните си фрезки - е едно от най-интересните. Според легендата, Изумруденият Буда е създаден в Индия през 43 пр.н.е. от Nagasena в град Паталипутра (днешна Патна ). Легендите твърдят, че след като е бил в Паталипутра над триста години, той е бил пренесен в Шри Ланка, за да спаси страната от гражданска война . В 457 г. краля на Бирма - Anuruth изпратил мисия в Цейлон да поиска будистки писания и Изумрудения Буда, с цел подпомагане на будизма в страната му. Тези искания били удолетворени, но корабът се загубил по време на буря при завръщането си и акостирал в Камбоджа. Когато тайландците завзели Angkor Wat през 1432, Изумрудения Буда е бил отведен в Аютая, Kamphaeng Phet, Лаос и накрая Chiang Rai, където управителят на града го скрил. През 1434 г. мълния поразила пагодата в която бил Изумрудения Буда и пропукала циментовата замазка под която била скрита статуята. След многократно местене из целия регион (Камбоджа, Лаос, Виетнам), през 1779 г. тайландския генерал Чао Прая Чакри по време на оглавяваното от него въстание, плячкосва Изумрудения Буда. След като става крал Рама I на Тайланд , той премества Изумрудения Буда с голяма церемония в сегашния му дом в Wat Phra Kaew на 22 Март 1784 г.
Изумруденият Буда е в блестящ зелен цвят с размери: 66 см. височина и широчина на скута на 48,3 см. Той е изсечен в йогийска позиция, известна като вирасана (поза за медитация). Постаментът на Изумрудения Буда е украсен с Garuda ( митичния полу- човек полу-птица ) и неговия смъртен враг Naga (змията) в краката му. Изумруденият Буда бива обличан според трите сезона : летен, зимен и дъждовен. Единствено кралят има привилегията на специална церемония да облича Изумрудения Буда.
Нощувка.

Ден-4-ти , Бангкок и Аютая

Закуска. Целодневна екскурзия до Аютая - древната столица на Тайланд. Градът е исторически паметник под открито небе. На където се обърне човек може да види будистки храмове и статуи на Буда. Градът е разположен в поречието на река Чао Прая. Аютая, чието име означава „непобедим” на санскрит, може и да не е толкова популярен, колкото Бангкок, но е сред многото места в Тайланд, които са посещавани от туристи, искащи да зърнат световно известните му руини. В апогея си, Аютая е бил оживен метрополис с международна слава, чийто прогрес, според историци, можел да се сравни дори с европейските столици от това време. Кралството било толкова проспериращо, че съседна Бирма (днешен Маянмар) го пожелало и така бурмейската армия опожарила и опустушила града. Днес само дебрите от славата на империята са останали, формирайки част от Исторически парк Аютая, който се смята за едно от архитектурните чудеса на Азия и е  включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Връщане в Бангкок с круиз по реката с вкл. обяд. Нощувка. 

Ден-5-ти, Бангкок - Пукет

Закуска. Трансфер до летището за полет до Пукет. Пристигане и трансфер до Thavorn Beach Village 4* хотел. Вечерта по желание посещение на вечерно шоу FANTASEA. Нощувка. 
 
Дни 6 до 10-ти – Пукет
Закуска. Свободно време за плаж или по желание екскурзия срещу допълнително заплащане. Нощувка.
 
Ден 11-ти – Отпътуване за София
Освобождаване на стаите и трансфер до летището. Отпътуване от Пукет  през Истанбул  за София. Пристигане в София Терминал 2.
Край на програмата.
 

Цена: 2998 лв. 

Цената е в лева на човек на база BB (включена закуска).

 • Отстъпка за дете 2-11.99 г. 250-500 лв. в зависимост от избрания хотел.
 • Единично настаняване -  доплащане от 1000 лева
 • Трети възрастен - отстъпка от 90 лева
Ранни записвания до 06.10.18г. 

Депозит 50%. Доплащане до 35 дни преди отпътуване.

Цената включва:                                       
 • Самолетен билет София – Истанбул - Бангкок – Пукет – Истанбул - София
 • Пътнически и летищни такси 
 • Багаж 20 кг. чекиран и 7-8 кг. ръчен
 • Панорамен тур на Бангкок с включен обяд
 • Целодневен тур на старата столица Аютая с круиз по реката и вечеря
 • 6 нощувки със закуски в Thavorn Beach Village 4* хотел на о-в Пукет,  Beach Cottage или  Hillside Ocean Facing Room Jacuzzi ( по избор)
 • 3 нощувки със закуски в Бангкок в х-л Millenium Hilton 5* или в h-l Amari Watergate 4* ( по избор)
 • Трансфери летище - хотел - летище
 • Медицинска застраховка*  с покритие 10000 Euro /с Assistance/ 
Цената не включва:
 • Екскурзии по желание /записват се предварително/ - в допълнение
 • Виза за Тайланд – 30 Euro /издава се в рамките на 3 работни дни/
 • Лични разходи
 • Хранения извън упоменатите
 • Туристическа такса - ако се изиска от хотела
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - заплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация ( 2-3% от стойността). Може да се сключи до 5 дни след  подписване на  договора, съгласно условията на  ЗАД „ АРМЕЕЦ”
 
Полетно разписание  
 
TK1030  19JAN София-Истанбул   21:15 23:50   
TK 068  20JAN Истанбул-Бангкок 01:55 14:50   
FD 3031 24JAN Бангкок - Пукет  11:45 13:05
TK 173  29JAN Пукет-Истанбул   06:00 13:05   
TK1031  29JAN Истанбул-София   14:45 15:05 
 
или
 

TK1030 31JAN София-Истанбул   21:15 23:50   
TK 068 01FEB Истанбул-Бангкок 01:55 14:50 
FD 3031 04FEB Бангкок - Пукет 11:45 13:05
TK 173 10FEB Пукет-Истанбул   06:00 13:05 
TK1031 10FEB Истанбул-София   14:45 15:05

 

 
Описание на хотелите: 
Amari Watergate Bangkok​ 4* (8.6 - отличен Booking.com) 
Amari Watergate се намира в непосредствена близост до търговския център Central World Plaza и срещу пазара за стоки на едро Pratunam в Банкок. Хотелът разполага с открит басейн, спа център и 5 заведения за хранене. Навсякъде е осигурен безплатен Wi-Fi.
 
Millennium Hilton Bangkok 5*  (8.3 - мн.добър  Booking.com) 
Millennium Hilton Bangkok се намира на брега на река Чао Прая. Предлага безплатен трансфер с лодка от своя частен кей до станция Saphan Taksin на надземната железница BTS и търговския център на открито Asiatique the Riverfront. Този съвременен 5-звезден хотел има 4 заведения за хранене, денонощна фитнес зала и първокласен СПА център. В общите части е осигурен безплатен Wi-Fi. Всички стаи са с гледка към реката и с модерен интериор. 
 
Thavorn Beach Village 4* (8.2 - мн. добър Booking.com) 
Thavorn Beach Village & Spa е разположен сред около 101 декара тропическа зеленина край залива Nakalay. Предлага гледка към Андаманско море и бунгала в тайландски стил. Разполага с голям басейн тип лагуна и фитнес съоръжения. Осигурен е безплатен WiFi. Организиран е безплатен трансфер с автобус по разписание до плажа Патонг. Климатизираните бунгала са със балкон и гледка към морето, басейна или градината. В Chann Spa гостите могат да се насладят на традиционни тайландски масажи.
Ресторанта Marisa Terrace предлага международна кухня край басейна, а в ресторант Old Siam се сервират тайландски специалитети. На разположение на гостите има също бар край басейна и барбекю. 
 
Паспортен и визов режим: Българските граждани, пътуващи до Тайланд, следва да кандидатстват предварително за визи в тайландското почетно консулство в София. Необходими документи за виза: 1 паспортна снимка, международен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на пътуване /считано от датата на напускане на Тайланд/, както и копие от самолетната резервация/.
Цена на обикновена виза /получава се в рамките на 3 раб. дни/ - 35 Евро  
 

Забележки:

 1. Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране за влизане в страната.
 2. Минимум за провеждане на прогрмата - 2 записани
 3. Водач от Бълагрия се осигурява при 12 записани
 4. Възможно е туровете да са на руски език


Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.   

 

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със ЗАД ”Алианц България", ЦУ - София 1504, бул. "Княз Дондуков" № 59, и има издадена на 17.04.2018 г.  застрахователна полица № 13160183320000010, валидна за периода от 20.04.2018 г. до 19.04.2019 г. тук

 

Туроператорът издава застраховки  "Медицински разноски при болест и злополука на туриста" на ЗАД „Армеец”, ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, с мин. покритие в размер на 5000 евро, чиито общи условия може да видите тук.

 

Туроператорът издава застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, около 2% от стойността на пътуването.

 Посетете ни във facebook
Сайт за продукти от интериорния текстил
Сайт за комиски и играчки
Онлайн магазин за детски играчки