БЕЗПЛАТЕН ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

От тук може да се абонирате за нашия нюзлетър, и да получаване информация за новите оферти и дестинации в нашия сайт!

Име:
Фамилия:
Частно лице
Тур-агент
Вашия е-майл:
Записвайки се, се съгласявам с политиката за Поверителност по отношение на личните данни на Глоб трейд ЕООД съгласно GDPR.
 
×

Почивки

Тайланд

Приоритетна оферта

Тайланд и Камбоджа: Най -хубавото от Сиамската и Кхмерската империи

София – Банкок – Сием Риеп – Пукет – София;  11 нощувки и богата екскурзионна програма

цена от: 3998 лв.
Дати: 01-13.03.2019г.
Тайланд заслужено заема първо място сред най-посещаваните страни в Азия. Прекрасни плажове, божествени островчета, богата история, уникална култура, родината на най-добрите спа - центрове. Изумителни места за гмуркане, красиви природни паркове, екзотична кухня. Тайланд предлага за всекиго по нещо. 
Остров Пукет е най-големият остров на кралство Тайланд и едно от най-големите му богатства, с право известен като Перлата на Андаманско море. През различните епохи се е намирал поетапно под влияние на Португалия и Великобритания и този специфичен отпечатък може да се види и до днес в архитектурата на острова. 
Отивайки до Тайланд без да се посети Камбоджа е като недовършена приказка. За мнозина Камбоджа се асоциира с неподвластния на времето храмов комплекс Ангкор Ват, титулован за най-големия религиозен паметник в света. Основан в началото на XII век като хиндуистки храм, към края на века той постепенно се превръща в будистски.
 
Програма:
Ден 1-ви – Отпътуване за Тайланд
Явяване на летище София Терминал 2 два часа преди полета. Регистрация за полета и отпътуване за Бангкок.
 
Ден 2-ри – Пристигане в Бангкок
Пристигане в Бангкок в 06:55. Посрещане. Трансфер до хотела.  Настаняване в хотел  Amari Watergate Bangkok​ 4 * , в близост до моловете. Свободно време. Нощувка.
 
Ден 3-ти , Бангкок, Сити тур
Закуска. Обзорна обиколка на Бангкок и на трите най-важни Буди. 
Храмът Wat Pho. Най - старият харм,  който е построен през XVI  век. В него се намира  позлатена, дълга 43 м. и висока 15 м. и илюстрира преминаването на Буда в нирвана. Буда е изобразен полегнал, подпрял с ръка главата си. Под главата му има 2 богато инкрустирани възглавници. На стъпалата му има инкрустирани със седеф 108 lák·sà·nà (благоприятни характеристики на Буда). 
Храмът Wat Traimit. Това е храмът на златния Буда и се намира в китайския квартал.
Статуята на Златния Буда е с неясен произход. Предполага се, че е от времето на Династията Sukhothai през 13 -14 век, с ясно изразено влияние на индийската школа. Вероятно около 1403 г. статуята е била преместена в Аютая. Там за да бъде предпазена от набезите на бирманските нашественици, Златния Буда бил покрит с мазилка, изрисуван и декориран с парчета цветно стъкло. През 1767 г. Аютая била разрушена и статуята останала сред развалините. През 1801 г. Рама I установява Бангкок за столица на новото тайландско кралство. В многобройните новопостроени будистки храмове биват събрани статуи от разрушените храмове от цялата страна. Предполага се, че тогава е донесен и Златния Буда от разрушената Аютая.
По времето на крал Рама III (1824-1851), статуята, все още покрита с циментова замазка е била поставена като главно изображение на Буда в храма Wat Chotanaram в Бангкок. Но и този храм бил пред разрушаване, за това решават през 1935 г. да преместят статуята в китайския квартал в храма Wat Traimit. Но сградата на този храм била малка за да побере статуята и за период от около 20 години тя бива оставена под един ламаринен навес.
През 1955 г., когато новата сграда на храма Wat Traimit е готова, на 25 май започва местенето на статуята, но се случва инцидент. Къса се въже при транспортирането на статуята и падайки от нея се отчупва парче мазилка. Разказва се, че работниците са се уплашили от гнева на Буда и побягнали, а същия ден се изсипал проливен дъжд, почти до наводнение и в това се търсила символика с яростта на Буда. Дали е било точно така, не е ясно, но когато дошли да видят какви са щетите, златото проблясвало изпод счупената мазилка. Започва се внимателно отстраняване на мазилката, като целият процес е документиран с много фотографии, а парчетата мазилка са изложени в музея към храма.
Храмът Wat Phra Kaew От всички замислени и въплъщаващи най-удивителните архитектурни фантазии съоръжения, създадени от човека, Големият Кралски дворец с неговия Изумруден Буда със златните си фрезки - е едно от най-интересните. Според легендата, Изумруденият Буда е създаден в Индия през 43 пр.н.е. от Nagasena в град Паталипутра (днешна Патна ). Легендите твърдят, че след като е бил в Паталипутра над триста години, той е бил пренесен в Шри Ланка, за да спаси страната от гражданска война . В 457 г. краля на Бирма - Anuruth изпратил мисия в Цейлон да поиска будистки писания и Изумрудения Буда, с цел подпомагане на будизма в страната му. Тези искания били удолетворени, но корабът се загубил по време на буря при завръщането си и акостирал в Камбоджа. Когато тайландците завзели Angkor Wat през 1432, Изумрудения Буда е бил отведен в Аютая, Kamphaeng Phet, Лаос и накрая Chiang Rai, където управителят на града го скрил. През 1434 г. мълния поразила пагодата в която бил Изумрудения Буда и пропукала циментовата замазка под която била скрита статуята. След многократно местене из целия регион (Камбоджа, Лаос, Виетнам), през 1779 г. тайландския генерал Чао Прая Чакри по време на оглавяваното от него въстание, плячкосва Изумрудения Буда. След като става крал Рама I на Тайланд , той премества Изумрудения Буда с голяма церемония в сегашния му дом в Wat Phra Kaew на 22 Март 1784 г.
Изумруденият Буда е в блестящ зелен цвят с размери: 66 см. височина и широчина на скута на 48,3 см. Той е изсечен в йогийска позиция, известна като вирасана (поза за медитация). Постаментът на Изумрудения Буда е украсен с Garuda ( митичния полу- човек полу-птица ) и неговия смъртен враг Naga (змията) в краката му. Изумруденият Буда бива обличан според трите сезона : летен, зимен и дъждовен. Единствено кралят има привилегията на специална церемония да облича Изумрудения Буда.
Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4-ти Бангкок и Аютая,с круиз по  река Чао Прая

Закуска. Целодневна екскурзия до Аютая - древната столица на Тайланд. Градът е исторически паметник под открито небе. На където се обърне човек може да види будистки храмове и статуи на Буда. Градът е разположен в поречието на река Чао Прая. Аютая, чието име означава „непобедим” на санскрит, може и да не е толкова популярен, колкото Бангкок, но е сред многото места в Тайланд, които са посещавани от туристи, искащи да зърнат световно известните му руини. В апогея си, Аютая е бил оживен мегаполис с международна слава, чийто прогрес, според историци, можел да се сравни дори с европейските столици от това време. Кралството било толкова проспериращо, че съседна Бирма (днешен Маянмар) го пожелало и така бурмейската армия опожарила и опустушила града. Днес само дебрите от славата на империята са останали, формирайки част от Историческия парк Аютая, който се смята за едно от архитектурните чудеса на Азия и е  включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.
Връщане в Бангкок с круиз по  река Чао Прая, с включена вечеря. Прибирането е около 17:00 часа. Нощувка.

Ден 5-и, Бангкок - Сием Реип

Закуска. Трансфер до летището за полет до Сием Реип. Пристигане и трансфер до хотелa. Настаняване. Възмощност за посещение на 
 
Ден 6-ми, Сием Реип и комплекса Ангкор

Закуска. Трансфер до Ангкор за разглеждане на най- големия храмов комплекс в света. Построен през 11 век от н.е. от Крал Сурияварман II, царувал от 1113 до 1115 г.н.е, молитвеният комплекс Ангкор Ват е посветен на Бог Вишну и представлява умален модел на свещената планина Меру в Индия, където според хиндуистката религия някога са живеели Боговете.  Обяд в местен ресторант с избор от европейската и интернационална кухня. Следобед продължава разглеждането на огромния храмов комплекс, където изкусни майстори са резбовали в камъка прекрасни гравюри, изобразяващи сцени от живота на древните кхмери, прекрасните танцьорки „Апсара, велики битки и митологични видения. (Включени са трансферите, обяд, входния билет и гид на английски език) . Завръщане в хотела. Нощувка. 

Ден 7-ми, Сием Реип и комплекса Ангкор
Закуска. Трансфер до Ангкор за разглеждане на най- големия храмов комплекс в света. Завръщане в хотела. Нощувка. 
 
Ден  8-ми, Сием Реип  – Пукет.
Закуска. Трансфер до летището за полет Сием Реип - Пукет.  Посрещане на летището в Пукет и трансфер до хотела. Настаняване. Вечерта - по желание срещу допълнително заплащане, посещение на вечерно шоу FANTASEA ( с вечеря) . Нощувка. 
 
Дни 9 до 12-ти – Пукет
Закуска. Свободно време за плаж или по желание екскурзия срещу допълнително заплащане. Нощувка.
 
Ден 13-ти – Отпътуване за София
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището. Отпътуване от Пукет през Доха за София. Пристигане в София на Терминал 2. 
Край на програмата.

Цена: 3998 лв.

 • Цената е в лева на човек в двойна стая
 • Отстъпка за дете 2-11.99 г.  - 400 лв. 
 • Единично настаняване с доплащане - по запитване

При резервация се внася депозит от 50 %, доплащането е до 35 дни преди отпътуване.

Цената включва:                                       
 • Самолетен билет София – Доха - Бангкок // Пукет – Доха - София
 • Самолетен билет Бангкок- Сием Реип - Пукет
 • Пътнически и летищни такси 
 • Багаж 20 кг. чекиран и 7-8 кг. ръчен
 • Панорамен тур на Бангкок 
 • Целодневен тур на старата столица Аютая с круиз по реката и вечеря
 • Двудневен тур на Ангкор Ват с вкл. вход и обяди за двата дни
 • 5 нощувки All inclusive в хотел 5* на о-в Пукет 
 • 3 нощувки със закуски в Бангкок в х-л Millenium Hilton 5* или в h-l Amari Watergate 4* ( по избор)
 • 3 нощувки със закуски в Сием Реип в хотел 4*
 • Трансфери летище - хотел - летище по програмата
 • Медицинска застраховка*  с покритие 10000 Euro /с Assistance/ 
 • Водач при 12 записани туристи
Цената не включва:
 • Екскурзии по желание /записват се предварително/ - в допълнение
 • Двукратна виза за Тайланд – 2*30 евро /издава се в рамките на 3 работни дни/
 • Виза за Камбоджа - около 35 щ.д. - получава се на летището, след он-лайн кандидатстване
 • Лични разходи
 • Хранения извън упоменатите
 • Туристическа такса - ако се изиска от хотела
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - заплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация ( 2-3% от стойността). Може да се сключи до 5 дни след  подписване на  договора, съгласно условията на  ЗАД „ АРМЕЕЦ”

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването с водач: 12

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи за осъществяване на пътуването : 30 дни преди датата на отпътуване.

 

Полетно разписание  :

QR 228 София 12:25 - Доха 18:15  

QR 830 Доха 20:10  - Бангкок 06:55+1 

FD 614 Бангкок 14:50 - Сием Рип 15:50 

FD 631 Сием Рип 08:20 - Пукет 09:40 

QR 843 Пукет 10:00 - Доха 13:20

QR 225 Доха 16:45 - София 21:15

 

Описание на хотелите: 

Amari Watergate Bangkok​ 4* (8.6 - отличен Booking.com) 
Amari Watergate се намира в непосредствена близост до търговския център Central World Plaza и срещу пазара за стоки на едро Pratunam в Банкок. Хотелът разполага с открит басейн, спа център и 5 заведения за хранене. Навсякъде е осигурен безплатен Wi-Fi.

Thavorn Beach Village 4* (8.2 - мн. добър Booking.com) 
Thavorn Beach Village & Spa е разположен сред около 101 декара тропическа зеленина край залива Nakalay. Предлага гледка към Андаманско море и бунгала в тайландски стил. Разполага с голям басейн тип лагуна и фитнес съоръжения. Осигурен е безплатен WiFi. Организиран е безплатен трансфер с автобус по разписание до плажа Патонг. Климатизираните бунгала са със балкон и гледка към морето, басейна или градината. В Chann Spa гостите могат да се насладят на традиционни тайландски масажи. Ресторанта Marisa Terrace предлага международна кухня край басейна, а в ресторант Old Siam се сервират тайландски специалитети. На разположение на гостите има също бар край басейна и барбекю. 

Допълнителни турове :

от Банкок:

Екскурзия до моста на река Куай „Thai–Burma Death Railway Bridge on the River Kwai” - Цена от 160  лв. 

Тур от Банкок до  ж.п. линията  Тайланд - Бирма и моста на река Куай. С помощта на местен гид ще вникнете в значимостта на тази атракция. Ще посетите най-известния мост на Тайланд. Внушителната структура изградена от военнопленници е запазена и все още се използва до днешни дни в памет на загиналите за изграждането й. Освен моста ще посетите и JEATH War Museum and Allied War Grave. Включен обяд и пътуване с лодка по реката.

от Пукет:

- Целодневна екскурзия с лодка и водач до островите Пи Пи с включен обяд - 190 лв.

 (цената включва трансфер от и до хотела, обяд и водач). Екскурзията включва: посещение на заливa Лох Самах и острова Пи Пи Лей, където се намира най-красивия залив Майа, станал популярен от филмът „Плажът“ с Леонардо Ди Каприо. Възможност за наблюдаване на величествения подводен свят и кораловото дъно - едно от най-красивите в индийския океан. Разглеждане на „Пещерата на викингите“, известна с древните си скални рисунки. Обяд. Следобед - разходка до остров Бамбу. Свободно време за плуване, релакс или слънчеви бани.

- Целодневна екскурзия с лодка и водач „Джеймс Бонд“ с включен обяд  - 180 лв.

(цената включва трансфер от и до хотела, разходка с моторна лодка, обяд и водач). Екскурзията включва: посещение на залива Панг Нга, едно от най-екзотичните и красиви места в Тайланд; острова Кох Тапу, сцена на действие на кадри от филма „Мъжът със златния пистолет“ от популярната поредица на „Джеймс Бонд“; плаване през мангрови гори и пещери и обяд в изграденото върху дървени колони селище Кох Пани. Посещение на остров Кох Кай и разходка по крайбрежната зона с кратки спирки при някои от най-живописните тайландски заливи и пещери.

-  Вечеря с Шоу програма „Пукет Фантазия“ - 120 лв.

Цената включва трансфер от и до хотела, вечеря и шоу програма.

- Целодневна програма „Рафтинг и Сафари със слонове“ с включен обяд - 180 лв.

 (цената включва трансфер от и до хотела, рафтинг в буйни води, с включена екипировка, обяд, посещение на Центъра за развъждане на диви животни в Панг Нга и 30 минутна разходка със слон в джунглата с местен водач на английски език).

от Сием Реип:

- Целодневен тур на Phnom Kulen National Park : Посещение на водопада Kulen, и върха на свещената планина Phnom Kulen с нейния спящ Будда. 

Цената включва трансфер, водач и вход за парка. 

ТУРОВЕТЕ се провеждат на английски език.

 

Изисквания и срокове за анулации и неустойки:

 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 2 туристи.
 • Необходими документи: задграничен паспорт и виза
 • Паспортен и визов режим: Българските граждани, пътуващи до Тайланд, следва да кандидатстват предварително за визи в тайландското почетно консулство в София. Необходими документи за виза: 1 паспортна снимка, международен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на пътуване /считано от датата на напускане на Тайланд/, както и копие от самолетната резервация/.

  Цена на обикновена виза /получава се в рамките на 3 раб. дни/ - 35 Евро  

 • Водач от Бълагрия се осигурява при 14 записани
 • Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране за влизане в страните

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

•           До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка

•           От 59 работни дни до 30 дни – размера на депозита 

•           От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 26.11.2018г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 • Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Тайланд или Камбоджа.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Забележка: пакетната цена е калкулирана по курс 1,65 лв. за щатски долар към 12.05.2018 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 6 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: фирмата  предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.   

 

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със ЗАД ”Алианц България", ЦУ - София 1504, бул. "Княз Дондуков" № 59, и има издадена на 17.04.2018 г.  застрахователна полица № 13160183320000010, валидна за периода от 20.04.2018 г. до 19.04.2019 г. тук

 

Туроператорът издава застраховки  "Медицински разноски при болест и злополука на туриста" на ЗАД „Армеец”, ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, с мин. покритие в размер на 5000 евро, чиито общи условия може да видите тук.

 

Туроператорът издава застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, около 2% от стойността на пътуването.

 Посетете ни във facebook
Сайт за продукти от интериорния текстил
Сайт за комиски и играчки
Онлайн магазин за детски играчки